Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Καταγγελία του ΣΕΣΝΟΧ

Πέμ, 09/04/2020 - 14:36

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ με τη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησε μαζί με τους φορείς του Νησιού, στην πύλη του Νοσοκομείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Τρίτη 7-4-2020, έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο της ΠΦΥ όσο και της Β/βάθμιας περίθαλψης στο ακριτικό μας Νησί.

Θλιβερή παραφωνία ελάχιστοι καλοθελητές εντός και εκτός Νοσοκομείου, καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, που δεν χάνουν ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριο τους, να συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος όσων ορθώνουν το ανάστημά τους.

Σε αυτούς και τους ομοίους τους, που παθαίνουν αλλεργικό σοκ σε οποιοδήποτε αγωνιστικό σκίρτημα και που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν ιδεοληπτικό και επικίνδυνο τoν αγώνα μας, τους απαντάμε ότι:

Ιδεοληπτικοί και επικίνδυνοι είναι εκείνοι που στηρίζουν την εφαρμοζόμενη εδώ και χρόνια κυβερνητική πολιτική που κλίνει Κέντρα Υγείας και συγχωνεύει Νοσοκομεία!

Ιδεοληπτική και επικίνδυνη είναι η εφαρμοζόμενη εδώ και χρόνια κυβερνητική πολιτική που έχει αφήσει τα χωριά της Χίου χωρίς γιατρούς και αγροτικά περιφερικά ιατρεία, υποστελεχωμένη την ΠΦΥ, το Νοσοκομείου της Χίου και το ΕΚΑΒ με τις γνωστές συνέπειες!

Ιδεοληπτική και επικίνδυνη είναι η εδώ και χρόνια εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που θεωρεί την υγεία ατομική υπόθεση και την αντιμετωπίζει όχι ως αγαθό αλλά ως ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα μας κλείσουν το στόμα. ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους ούτε για να διαδηλώνουμε, ούτε για να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή

 

Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                       Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης