Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Καταγγελία του ΣΕΣΝΟΧ

Πέμ, 09/04/2020 - 14:36

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ με τη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησε μαζί με τους φορείς του Νησιού, στην πύλη του Νοσοκομείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Τρίτη 7-4-2020, έστειλε ένα σαφές μήνυμα για την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, τόσο της ΠΦΥ όσο και της Β/βάθμιας περίθαλψης στο ακριτικό μας Νησί.

Θλιβερή παραφωνία ελάχιστοι καλοθελητές εντός και εκτός Νοσοκομείου, καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, που δεν χάνουν ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριο τους, να συκοφαντήσουν και να ρίξουν λάσπη σε βάρος όσων ορθώνουν το ανάστημά τους.

Σε αυτούς και τους ομοίους τους, που παθαίνουν αλλεργικό σοκ σε οποιοδήποτε αγωνιστικό σκίρτημα και που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν ιδεοληπτικό και επικίνδυνο τoν αγώνα μας, τους απαντάμε ότι:

Ιδεοληπτικοί και επικίνδυνοι είναι εκείνοι που στηρίζουν την εφαρμοζόμενη εδώ και χρόνια κυβερνητική πολιτική που κλίνει Κέντρα Υγείας και συγχωνεύει Νοσοκομεία!

Ιδεοληπτική και επικίνδυνη είναι η εφαρμοζόμενη εδώ και χρόνια κυβερνητική πολιτική που έχει αφήσει τα χωριά της Χίου χωρίς γιατρούς και αγροτικά περιφερικά ιατρεία, υποστελεχωμένη την ΠΦΥ, το Νοσοκομείου της Χίου και το ΕΚΑΒ με τις γνωστές συνέπειες!

Ιδεοληπτική και επικίνδυνη είναι η εδώ και χρόνια εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που θεωρεί την υγεία ατομική υπόθεση και την αντιμετωπίζει όχι ως αγαθό αλλά ως ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα μας κλείσουν το στόμα. ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους ούτε για να διαδηλώνουμε, ούτε για να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών.

Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή

 

Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                       Κουβαρά Ολυμπία

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 09:25

Αναλωνόμαστε τοπικά με θέματα ληγμένα από την ζωή, όπως για παράδειγμα στην αναζήτηση χώρου για ΚΥΤ, αφού είναι καθαρό ότι ουδείς θα τολμήσει με τις παρούσες συνθήκες να προτείνει κάτι άλλο πέραν της ΒΙΑΛ, επιπρόσθετα αν συνεχίσουμε ευτυχώς να έχουμε μηδενικές ροές και δεν βλέπουμε το κύριο.

Και αυτό είναι ότι η ΒΙΑΛ μπορεί να αραιώσει άμεσα και αυτό δεν γίνεται επειδή η ηπειρωτική Ελλάδα, με ότι δύναμη διαθέτει, από κινητοποιήσεις μέχρι Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια και Βουλευτές, δεν αφήνουν σε χλωρό κλαδί τον Νότη Μηταράκη, με αποτέλεσμα το άδειασμα των ΚΥΤ  στα νησιά είτε να γίνεται με το σταγονόμετρο, είτε να γίνεται στα… κρυφά.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι ότι 500 αυτή τη στιγμή πρόσφυγες, έχουν αναγνωρισμένο άσυλο, που σημαίνει ότι μπορούν και πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ από την ΒΙΑΛ και παραμένουν εκεί οικειοθελώς, διότι απλούστατα δεν έχουν που να πάνε.

Υπ’ όψιν ότι το υπουργείο Μετανάστευσης έχει επεξεργαστεί προγράμματα ένταξης, που περιλαμβάνουν από προσωρινή φιλοξενία σε δομές προσαρμογής στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ένταξης σε προγράμματα εργασίας.

Πλην όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει η υπόλοιπη Ελλάδα να θέλει να μοιραστεί το πρόβλημα, τώρα που τα νησιά σήκωσαν όλο αυτό το βάρος των τόσων χρόνων.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο νούμερο στη Μυτιλήνη είναι 1600, συνεπώς 2100 πρόσφυγες μπορούν να μετακινηθούν ΤΩΡΑ από τα δύο νησιά και αυτό δεν γίνεται.

Το νέο πρόβλημα λοιπόν είναι μπροστά μας και δεν είναι που θα γίνει και αν γίνει νέο ΚΥΤ, αλλά πως θα απορροφηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα οι πρόσφυγες που είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν την τύχη τους στην χώρα από την οποία αιτήθηκαν άσυλο και αυτό τους δόθηκε.