Κατάρα το φυσικό αέριο

Δήλωση Ν. Ρολάνδη στον Κ. Μαρδά
Δευ, 30/12/2019 - 20:51

Αν συνεχισθεί περαιτέρω η κλιμάκωση της πολιτικής των αξόνων- αγωγών , υπάρχει κίνδυνος να έχουμε γενικότερη ανάφλεξη στη Μεσόγειο.

Διότι ο αγωγός- άξονας Ελλάδα- Ισραήλ - Κύπρος, East Med , διασταυρώνεται με τον άξονα Τουρκίας- Λιβύης ...έξω από την Ιεράπετρα.

Και γιατί : Η Τουρκία διατηρεί εν ισχύει την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο , ενώ η Ελλάδα έχει απευθύνει ένα είδος casus belli αν η Άγκυρα στείλει ερευνητικό πλοίο στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κρήτης .

Βέβαια, η κύρια ευθύνη της απειλής είναι στον Ερντογάν, που θέλει να ηγηθεί του ισλαμικού κόσμου της Μεσογείου... ! Αλλά : ευθύνη έχει και η κυπριακή ηγεσία , καθώς αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και ακροδεξιοί, μέθυσαν από τις... αναθυμιάσεις του φυσικού αερίου και προχώρησαν πέρα από τις δυνάμεις τους , προκαλώντας τον πόλεμο των γεωτρήσεων, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη θωράκιση της ΑΟΖ , παρασύροντας την Ελλάδα σε μια εποχή με αμυντικές δυσκολίες...

Θέλοντας να έχω άμεση επιβεβαίωση της εκτίμησής μου για τον κυπριακό ενεργειακό μεγαλοϊδεατισμό , μίλησα τηλεφωνικά με τον αρχιτέκτονα της πολιτικής των υδρογονανθράκων, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Κληρίδη, τον Νίκο Ρολάνδη, ο οποίος από το 1998 προειδοποίησε. Και σήμερα μου συνόψισε την προ ετών θέση του , όπως τη σημείωσα στα χαρτιά μου :

" Με τον ανεξέλεγκτο διεθνώς Ερντογάν , το φυσικό αέριο αποδεικνύεται ΚΑΤΑΡΑ για την Κύπρο. ! Το νησί μας κινδυνεύει πια και το υπόλοιπο , την ημέρα που θα πάμε να αντλήσουμε το πρώτο ...μπιτόνι! ".

Φυσικά, ευθύνη έχει και ο Ομπάμα, ο οποίος διέλυσε τη Λιβύη ως κράτος, επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου , το 2011, αφού για οκτώ μήνες, βομβάρδιζε καθημερινά τη χώρα του δικτάτορα Καντάφι, προκαλώντας 30.000 νεκρούς - οι περισσότεροι άμαχοι. Οι τυφλοί βομβαρδισμοί έγιναν από αεροσκάφη των ΗΠΑ, της Βρετανίας και ειδικά της Γαλλίας με τη χρήση της αμερικανικής βάσης στη Σούδας...

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της ανάλυσής του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά στους "Αταίριαστους¨ του ΣΚΆΪ, Δευτέρα πρωί. Εκτίμηση που έκανε ήδη από τις 3 Μαίου 2019 , όταν το γεωτρύπανο Φατίχ, εισέβαλε στην αφύλακτη κυπριακή αοζ, υπό την ανοχή ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ρωσίας.

Ο ίδιος σημειώνει στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Σόρυ που θα το πω , αλλά προέβλεψα την λάθος τακτική των αδελφών μας Κυπρίων κόντρα σε όλους του διεθνολόγους που ειρωνεύονταν τον Ερντογάν ότι... τα κάνει για επικοινωνιακούς λόγους, ότι... μπλοφάρει ότι.. μόνο στα ...ρηχά της Αττάλειας θα πάει ..και ότι η τριμερής συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ θα ...κάνει … έντρομο τον Ερντογάν....

Εδώ που φθάσαμε, μόνη ελπίδα είναι να παρέμβει ο ...νταβατζής μας Τραμπ, ξεχωρίζοντας τα ...υποψήφια εμπόλεμα μέρη, όπως συνέβη σε όλες τις ελληνο-τουρκικές κρίσεις κατά πως τεκμηριώνω στο βιβλίο μου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ...
Με εμάς πάντα χαμένους , λόγω … ηρωικών ανοησιών ...

Σχετικά Άρθρα