ΚΙΝΑΛ κατά Α. Μιχαηλίδη για το ΠΡΟΚΕΚΑ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου. Απάντηση του Βουλευτή του Σύριζα
Σάβ, 15/01/2022 - 06:46
ΚΙΝΑΛ

Είναι αλήθεια να απορεί κανείς με τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κυρίου Ανδρέα Μιχαηλίδη σε αποστροφή των οποίων υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί κρίνεται επιβεβλημένη».

Απαράδεκτη και δίχως νόημα προσπάθεια να υπερασπίσει τις αδιέξοδες για τα νησιά μας πολιτικές που άσκησε το κόμμα του.

Σε λάθος τάιμινγκ, τη στιγμή που ο χιώτικος λαός διεξάγει έναν σκληρό αγώνα απέναντι στις οικτρές πολιτικές του κυρίου Μηταράκη και της κυβέρνησής του όσον αφορά το προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο κύριος Μιχαηλίδης έρχεται και «τορπιλίζει» τα ρητά αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου και των Χιωτών για μια μικρή δομή των 500 για καταγραφή και ταυτοποίηση Μόνο! Όχι ΠΡΟΚΕΚΑ!

Καλούμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανατοποθετηθεί με σαφήνεια επί του θέματος και της συγκεκριμένης πολιτικής του διολίσθησης και να μας ξεκαθαρίσει τι θέλει, αυτό που εμείς έχουμε ως δεδομένο, δηλαδή δομή των 500 για καταγραφή και ταυτοποίηση μόνο ή… και  ΠΡΟΚΕΚΑ όπως ανέφερε εκείνος στις χθεσινές του δηλώσεις;

Υπενθυμίζουμε δε, ότι δεν γίνεται να είναι και με τον αστυφύλαξ (αποτυχημένες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό) και με τον χωροφύλαξ (αγώνες του χιώτικου λαού ενάντια στην δημιουργία υπερδομής).

Επί της παραπάνω ανακοινώσεως ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης απάντησε τα εξής: 

Ο κ. Μηταράκης, σε αγαστή συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν δηλώσεις μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, διαστρεβλώνοντας το ακριβές νόημά τους.

Όπως ανέφερα, μοιραζόμαστε ανεπιφύλακτα τη σταθερή αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Συμβουλίου και τις επίσημες θέσεις κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, στη δημιουργία της υπερδομής που σχεδιάζει ο κ. Μηταράκης.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν δεχόμαστε και τη δημιουργία ενός ΠΡΟΚΕΚΑ του είδους και μεγέθους που θέλει η κυβέρνηση, πόσο μάλλον όταν αυτό επιδιώκεται να κατασκευαστεί με την προστασία των ΜΑΤ ή με κινήσεις αιφνιδιασμού των κατοίκων.

Αυτό πράξαμε και όταν είμαστε κυβέρνηση: δεν επιβάλαμε δια της βίας καμία πολιτική (π.χ. ΠΡΟΚΕΚΑ), σεβόμενοι τις αντοχές και αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, εφαρμόσαμε αποφάσεις που λήφθηκαν σε επίπεδο Ε.Ε. με τρόπο που για την μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων - μεταναστών (70 - 80%) ισοδυναμούσε με καταγραφή, ταυτοποίηση και συνέχιση των διαδικασιών στην ενδοχώρα.

Αυτοί που συνέπρατταν τότε ανοικτά με όσους (ακόμα και ακροδεξιούς) αντιδρούσαν, όμως τώρα δεν θεωρούν δημοκρατικές τις κινητοποιήσεις, αλλά και οι εκπρόσωποι του κόμματος που έχει αποδεχτεί και εφαρμόσει όλες τις εκπορευόμενες από την ΕΕ πολιτικές στη χώρα, ακόμα και με τον πιο σκληρό τρόπο, ας κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη πριν μιλήσουν για αντιφάσεις.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα