Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Κίνδυνος να μείνουμε με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια

Περιμένουμε... χορηγίες για να επισκευάσουμε δύο, αλλά και αυτό να γίνει δεν έχουμε προσωπικό
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 17/09/2018 - 16:53

Τον κώδωνα του κινδύνου να μείνει ο τομέας ΕΚΑΒ Χίου με ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια - πρωί, απόγευμα, βράδυ- από τις 19 Οκτωβρίου, που λήγουν οι συμβάσεις 5 εργαζομένων οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, έκρουσε το πρωί, μέσω του Ράδιο “Α”, ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής του Σωματείου Χίου του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Μπακλούς, επισημαίνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός των επειγόντων περιστατικών, τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα εκτέλεσης των υπολοίπων τακτικών μετακινήσεων ασθενών, από και προς το Νοσοκομείο..

Το ήδη υποστελεχωμένο τμήμα τους σήμερα - με 15 άτομα προσωπικό, συν τα 5 μέσω ΚΕΛΠΝΟ- καλείται να καλύψει όχι μόνο τα επείγοντα περιστατικά αλλά και τις διακομιδές από και προς πλοία και αεροπλάνα, τα εξιτήρια από το νοσοκομείο, καθώς και τις μετακινήσεις νεφροπαθών, αλλά και ασθενών που επανεξετάζονται στο ορθοπεδικό και χειρουργικό τμήμα.

Αφορμή για την παρέμβαση του κου Μπακλού η καταγγελία που έκανε το πρωί από το Ράδιο “Α” ο νεφροπαθής, Αλέξανδρος Μιχάλας, για τους χρόνους αναμονής, μετά την ολοκλήρωση της αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο, για την επιστροφή του στο σπίτι.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής του Σωματείου ΕΚΑΒ Χίου με το υπάρχον προσωπικό διαθέτουν σήμερα δύο ασθενοφόρα στην πρωινή βράδια και από ένα στις υπόλοιπες δύο βάρδιες. Το πρωί ένα ασθενοφόρο παραμένει δεσμευμένο για τα επείγοντα περιστατικά και το δεύτερο για τις τακτικές μετακινήσεις των ασθενών. Δεδομένου του κανονισμού λειτουργίας τους, είπε, προηγούνται πάντα τα επείγοντα περιστατικά και μετά τις 11 - 12 το μεσημέρι που συνήθως προκύπτουν επείγοντα, συμπίπτει χρονικά η μεταφορά ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο αλλά και νεφροπαθών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας χρόνος αναμονής για τους τελευταίους.

Ο κ. Μπακλούς καυτηρίασε το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ στη Χίο είναι υποστελεχωμένο, όταν ο αντίστοιχος τομέας στην Μυτιλήνη έχει τριπλάσιο προσωπικό, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, αφού από τα οχήματα που βλέπουμε στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, μόνο 3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δύο χρήζουν επισκευής (το ένα εξ’ αυτών περιμένει να επισκευαστεί εδώ και ένα χρόνο και καταβάλλουν - όπως είπε - προσπάθειες να βρουν χορηγίες!), ενώ ένα επίσης έχει διατεθεί στο Κέντρο Υγείας Πυργίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής των νοτιοχώρων.

Λεπτομέρεια στην αναφορά του ότι δυστυχώς ακόμη κι αν σήμερα τα είχαν αυτά τα οχήματα δεν υπάρχει προσωπικό για να τα στελεχώσει!

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Τρί, 18/02/2020 - 07:19

Οι κοινωνίες των νησιών δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να υποταχτούν, όσο και αν ανανεώνονται οι πρόθυμοι μετά από εκλογές.

Υποτίθεται ότι έχουν παρθεί όλες οι συλλογικές αποφάσεις που όμως δεν εφαρμόζονται παρόλο που για κάποιους είναι ...ευαγγέλιο. Δεν νομίζουμε όμως ότι στο ευαγγέλιο κ. Κάρματζη, κάπου να αναφέρεται ότι πρέπει να δοθούν 100 με 150 στρέμματα. Εκτός κι αν είστε πικραμένος διότι η νέα δομή πάει στο 17 και όχι στο 18 όπως ο ίδιος έχετε προτείνει κατά καιρούς!

Εξαιτίας λοιπόν της πολιτικής ανεπάρκειας οι απλοί πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και την αποφασιστικότητα τους στις δύο συγκεντρώσεις στο 17.

Η παγκόσμιας πρωτοτυπίας αναδίπλωση της επίταξης για μία εβδομάδα, με πρόφαση τον διάλογο ώστε οι κοινωνίες των νησιών να προτείνουν ...την καταστροφή τους , μόνο σαν αστείο ακούγεται.Αλήθεια που είναι η υπογραφή της ανάκλησης;

Αλήθεια κ. Μηταράκη στην Ευρώπη όταν συζητάτε τί τους λέτε; Μήπως ότι οι νησιώτες περιμένουν πως και πώς τα πριμοδοτούμενα κλειστά κέντρα που αποδεικνύονται ..ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ;

Μήπως για το γρήγορο άσυλο και τις επιστροφές όταν εκείνες δεν μπορούν να το εφαρμόσουν στις δικές τους προηγμένες χώρες;

Αφού έχει λήξει τέλος του 2019 η περίφημη κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας, γιατί δεν την επαναδιαπραγματευόσαστε προς όφελος της Ελλάδας και των ρημαγμένων νησιών της;

Γιατί ερμηνεύετε αυτήν την κοινή δήλωση εις βάρος των νησιών, νομιμοποιώντας τον παράνομο γεωγραφικό περιορισμό;

Γιατί αφού η FRONTEX δεν μπορεί να λειτουργήσει ως φύλακας συνόρων, παρά μόνο ως καλησπεράκιας αφίξεων, δεν την διώχνετε;

Πως είναι δυνατόν η Ελληνική Ακτοφυλακή να έχει λάβει μόλις 39,71 εκατ € για την μεταναστευτική κρίση και η Ύπατη Αρμοστεία 20 φορές παραπάνω (743,33 εκατ. € );

Το θεωρείτε ως κάτι φυσιολογικό; http://www.thessaliaeconomy.gr/…/poioi-moirastikan-stin-ell…

Για ποιες ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ μιλάτε και προχωράτε σε επιτάξεις όταν το φαγοπότι γύρω μας συνεχίζεται αμείωτο και με περισσότερη ένταση ;

Ποια είναι μέχρι τώρα η επιτυχία σας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εκτός ίσως από την μεταφορά 400( !! ) αιτούντων άσυλο προς Γαλλία;

Με λίγα λόγια ποιές πολιτικές ενέργειες έχετε κάνει ώστε να αποδείξετε ότι δεν είστε ...πολιτικά ανεπαρκέστατος;

Συμπεριφέρεστε αλλοπρόσαλλα πολιτικά δείχνοντας πυγμή , με μέτρα αυταρχικά για επιβολή, ΜΟΝΟ πάνω στις ρημαγμένες ακριτικές κοινωνίες .

Ποιος αλήθεια σας εμπόδισε να δείξετε δείγματα γραφής ξεκινώντας από την βελτίωση της κατάστασης μειώνοντας τον πληθυσμό στη ΒΙΑΛ. Μοναδικός σας σκοπός η δημιουργία νέων δομών.

Εξαπολύετε επικοινωνιακή καταιγίδα ώστε να φανεί ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα και τετελεσμένα.

Και κάτι άλλο : όλα απλόχερα , είναι πολλααααααά τα στρέμματα.

Πουθενά φυσικά σχέδιο με βάση τους πραγματικούς αριθμούς, που να δείχνει προς την κατεύθυνση λύσης.

Παραλάβετε τα ακριτικά νησιά με 17, 5 χιλιάδες μετανάστες και φτάσαμε επί ημερών Ν.Δ. κοντά 50 χιλιάδες. Και τώρα ζητάτε με επίταξη την δημιουργία δομών ΜΑΜΟΥΘ και οι νησιώτες πρέπει να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τον ασύλληπτου σκέψης σχεδιασμό!

Προτείνουμε : αλλάξτε ριζικά τον τρόπο σκέψης και τον συνολικά σχεδιασμό ώστε να μην αφήνετε εκτεθειμένους και τους εδώ κρυφοφανερούς συνεργάτες σας.

Ζητάτε να γίνουν συνένοχες οι τοπικές κοινωνίες απαιτώντας να υποδείξουν τον τόπο του εγκλήματος.

Ονομάζετε διάλογο την προσπάθεια να συμφωνήσει ο Χιακός λαός σε προειλημμένες αποφάσεις. Για την χωρητικότητα ή το είδος του κέντρου προφανώς και έχετε προαποφασίσει αντίθετα από τα θεσμικώς ψηφισθέντα.

Η απάντηση από την Χιακή κοινωνία θα είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.