Κοινό αίτημα στη Βουλή Μηταράκη - Μιχαηλίδη για το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

Δευ, 05/02/2024 - 11:24

Με κοινή επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, οι Χιώτες Βουλευτές,  Ν. Μηταράκης και Σ. Μιχαηλίδης ζητούν να διεξαχθεί ειδική εκδήλωση στη Βουλή, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών.

Μέσω αυτής θα αναδειχθεί αφενός η θυσία και η συμβολής του Ολοκαυτώματος στον αγώνα της παλιγγενεσίας, αφετέρου τα κατορθώματα και η προσφορά του πυρπολητή Ναυάρχου και Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κανάρη στην ανεξαρτησία και ανόρθωση της ελεύθερης Ελλάδας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

"Το έτος 2024 συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών. Της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, όπως αναγνωρίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 2018, τιμώντας τη συμβολή των Ψαριανών στην Επανάσταση του 1821.

Τον Ιούνιο του 2024 θα εορταστεί η Επέτειος και στη Χίο και θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας.

Επιπρόσθετα με την επιστολή μας αυτή προτείνουμε το φθινόπωρο τη διεξαγωγή ειδικής εκδήλωσης στην Αίθουσα της Γερουσίας με σκοπό την ανάδειξη αφενός της θυσίας και της συμβολής του Ολοκαυτώματος στον αγώνα της παλιγγενεσίας, αφετέρου τα κατορθώματα και την προσφορά του πυρπολητή Ναυάρχου και Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κανάρη στην ανεξαρτησία και ανόρθωση της ελεύθερης Ελλάδας.

Παραμένουμε στην διάθεση σας για όποια σχετική διευκρίνηση."

Σχετικά Άρθρα