Κώστας Μαρδάς: 200 χρόνια δόξες, αλλά και 7 χρεοκοπίες!

Παρ, 26/03/2021 - 07:51

«Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21, να υπογραμμίσουμε ότι από τότε η Ελλάδα διπλασιάσθηκε, τριπλασιάσθηκε, τετραπλασιάσθηκε, αναπτύχθηκε οικονομικά και δημοκρατικά σε βαθμό που μπορούμε να μιλάμε για ένα οικονομικό θαύμα!

Η Αθήνα από ένα χωριό 12.00 κατοίκων μετεξελίχθηκε σε μια μεγαλούπολη 5 εκατομμυρίων, με όλες βέβαια τις ασκήμιες της, αλλά και τις ομορφιές της, όπως είναι οι ταβέρνες, που περιμένουμε  να ανοίξουν μετά την πανδημία…» , είπε ο Κώστας Μαρδάς καλεσμένος την 25 η Μαρτίου στην πρωϊνή εκπομπή το καναλιού OPEN, στη διάρκεια που μετέδιδε την παρέλαση.

Και συνέχισε:

«Όμως , μέσα σε αυτά τα 200 χρόνια, πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε 6- 7 φορές!...Και μάλιστα , την πρώτη φορά, μέσα στην Επανάσταση! Και ότι στο μνημόνιο του 1844, επί Όθωνα, οι δανείστριες χώρες- Προστάτιδες Δυνάμεις επέβαλαν το δικαίωμα τους για… στρατιωτική επέμβαση όταν η ελληνική κυβέρνηση δεν εφήρμοζε τα αυστηρά μέτρα περικοπών που προέβλεπαν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση πανεπιστημιακών θέσεων και κατάργηση των πρεσβειών μας στον κόσμο, προκειμένου να εξοικονομηθούν ποσά για τα τοκοχρεολύσια…».

Ερχόμενος στο σήμερα ήταν υπαινικτικός:

«Χρεοκοπήσαμε το 2010 και αυτό είχε επίπτωση στην άμυνα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές, αλλά όταν επί 10 χρόνια οι δανειστές, για να πάρουν πίσω τα δάνεια, επέβαλλαν να μην κάνουμε εξοπλισμούς, τότε υπάρχει κάποιο θέμα…».

Ο Χιώτης δημοσιογράφος έθιξε το ζήτημα της εξάρτησης:

«Ξανά, σήμερα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση είμαστε εις αναζήτηση προστάτιδων δυνάμεων, ερμηνεύοντας το μήνυμα του Προέδρου Μπάϊντεν, ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι επί της προεδρίας του οι σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ θα είναι ισχυρότερες από ποτέ… Εμείς, αυτό που θέλουμε από τον Πρόεδρο είναι μια ισχυρή δέσμευση ότι θα αντιταχθεί σε ένα Αττίλα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διότι οι Αμερικανοί μας χρωστάνε… Αφού τους δίνουμε Βάσεις στο πλαίσιο του πολέμου που ετοιμάζουν για την περικύκλωση της Ρωσίας. Και όμως!

Η Ελλάδα δεν έχει πια πρόβλημα με τη Ρωσία. Θυμίζω ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον κομμουνιστική και δεν απειλεί τις δυτικές οικονομίες και κοινωνίες.

Είναι ελεύθερη οικονομία - καπιταλιστική. Συνεπώς, η περικύκλωσή της (μέσω των στρατευμάτων της αμερικανική Βάση στην Αλεξανδρούπολη) εν ονόματι της παράνομης, πράγματι, ενσωμάτωσης της Κριμαίας, θα μας βάλει στα αίματα…».

Και κατέληξε: «Για μας, ο πρώτος εχθρός είναι η Τουρκία!».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβασή του στο χρόνο 3. 32: (https://www.tvopen.gr/watch/64719/oraellados252f032f202).

Σχετικά Άρθρα