ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ: Αναζητήσατε το δολάριο στην εισβολή Ερντογάν

Και οι Κούρδοι διέπραξαν εθνοκαθάρσεις…
Παρ, 11/10/2019 - 06:30

«Οι Τούρκοι εισβολείς στη Συρία σκοτώνουν Κούρδους αμάχους , αλλά και οι Κούρδοι μαχητές, προερχόμενοι από το μαρξιστικό- λενινιστικό PKK , δεν ήταν και τα καλύτερα… παιδάκια στην αυτόνομη περιοχή τους...».

Αυτά τα ...αταίριαστα με την παραδοσιακή ελληνική μονομέρεια στη αντιφατική Μέση Ανατολή, είπε στην πρωινή εκπομπή «Αταίριαστοι»  στο ΣΚΑΙ, την Τετάρτη, ο Χιώτης δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, δίνοντας μια άλλη, άγνωστη ακόμη και στους αναλυτές,  διάσταση στο θέμα της τουρκικής εθνοκάθαρσης που καταδίκασε αποδίδοντας ευθύνη στις ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, οι Κούρδοι  κυβέρνησαν δικτατορικά, έκλεισαν στη φυλακή όχι μόνο τους απεχθείς τζιχαντιστές αλλά και φιλελεύθερους διανοούμενους, επέβαλαν εξοντωτική φορολογία σε φυλές που ήθελαν αυτονομία αλλά μέσα στο ομοσπονδιακό κράτος της Συρίας, εξαφάνισαν δώδεκα δυτικότροπα κόμματα και προχώρησαν σε μίνι εθνοκάθαρση εναντίον μη φιλικών τους Αράβων, Ασσυρίων και Χριστιανών...».

 Ο συμπατριώτης  μας , τόνισε οτι , η αύξηση των αμερικανο - τουρκικών συναλλαγών από τα 20 δις στα 100 δις δολάρια , είναι ένας βασικός λόγος για την άδεια που έδωσε ο Τραμπ στον Ερντογάν να εισβάλει...

«Αναζητήσατε το χρήμα- είπε – θυμίζοντας ότι μόλις πριν λίγες μέρες ο Τραμπ έστειλε στην Άγκυρα τον υπουργό Εμπορίου, ο οποίος συμφώνησε την αύξηση αυτού του ποσού, συν αγορά 100 αεροπλάνων τύπου Μπόϊνγκ  κόστους 400 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστο, που υπόσχεται ο Ερντογάν να αγοράσει εάν ο αμερικανός πρόεδρος παρακάμψει τις κυρώσεις του Κογκρέσου, συν δέσμευση αύξηση των αμυντικών συναλλαγών από 2 δις δολάρια στα 7 δις».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα