Κώστας Μαρδάς: ΕΟΚ (στην Τουρκία) και ΝΑΤΟ (στη Σουηδία)!

Τρί, 11/07/2023 - 06:54

“O Ερντογάν πουλάει τρέλα… Και τους γλεντάει, καθώς νοιώθει ισχυρός ως πολιτικός και… θρησκευτικός ηγέτης με το 52% », σχολίασε χθες ο Κώστας Μαρδάς στο δελτίο ειδήσεων του BLUE SKY με τη Λίνα Κλείτου, αναφερόμενος στην νικηφόρα -τελικά- απαίτηση του Τούρκου Προέδρου να ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να άρει το βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, που ήταν το βασικό θέμα της συνόδου κορυφής η οποία ξεκίνησε χθες και λήγει σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Ο Ερντογάν φαίνεται ότι κατ΄αντιστροφή πιστεύει στο… ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», είπε χαρακτηριστικά ο Χιώτης δημοσιογράφος.

Θύμισε ότι η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα της Ε.Ε. στην Τουρκία με την απόφαση του Ελσίνκι το 1999 ως αντάλλαγμα για την ένταξη της Κύπρου.

Υπογράμμισε ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 με τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις οι διαδικασίες ένταξης έχουν παγώσει.

Ανέφερε ότι «ο Ερντογάν θέλει μια ένταξη αλά Τούρκα!».

Πάντως, μετά από συνάντηση του Ερντογάν με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ε.Ε. Μισέλ, ανακοινώθηκε ότι επαναρχίζουν οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση!

Ακολούθως, ο Τούρκος Πρόεδρος  συμφώνησε να ενταχθεί η Σουηδία στην Ατλαντική Συμμαχία, καθώς η χώρα τροποποίησε το Σύνταγμά της, έκανε πιο αυστηρό τον αντιτρομοκρατικό νόμο ώστε να διώκονται όχι μόνο οι τρομοκράτες του PKK, αλλά και οι ένοπλοι Κούρδοι της Συρίας και οι Γκιουλενιστές, ενώ ήρε το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία! Επίσης, ο Σουηδός Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε  να υποστηρίξει την ένταξη της Άγκυρας στην Ε.Ε., την αναθεώρηση της τελωνειακής Ένωσης και την παροχή βίζας στους Τούρκους πολίτες.

Ακολουθεί η ανάλυσή του στο χρόνο 13.00 έως 27.00: https://blueskytv.gr/2023/07/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b5...

Σχετικά Άρθρα