Κώστας Μαρδάς: Επίθεση με Παλλαϊκή Άμυνα

Τετ, 11/09/2019 - 18:44

«Θα πρέπει να πάρουμε όλοι στα χέρια μας την υπόθεση της άμυνας έναντι του τουρκικού κινδύνου στο Αιγαίο, παραδειγματιζόμενοι από το Σουηδικό - σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο, που προβλέπει την επανεκπαίδευση όλων των πολιτών, από το τέλος της στρατιωτικής τους θητείας, μέχρι τα 70 χρόνια τους», είπε ο  δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου , Τετάρτη πρωί στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας ότι η ειρηνόφιλη αυτή χώρα ετοιμάζεται για παλλαϊκή άμυνα, γι ΄αυτό και πέρσι έκανε επιστράτευση 20.000 εφέδρων. (φοβούμενη επίθεση από τη Ρωσία...).

Τα κύρια σημεία της τοποθέτησής του Χιώτη συναδέλφου ( που  παρά τη συνταξιοδότησή συνεχίζει σαν «εθελοντής της ενημέρωσης» με  το βιβλίο του ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, τη διαφώτιση του ελληνικού κοινού) έχουν ως  εξής   :

-- Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο τέλος του Σεπτεμβρίου, είναι επιβεβλημέν , αν και θα είναι μία ακόμη επιβεβαίωση των όσων ζητάει ο Τούρκος Πρόεδρος στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

--Το μόνο θέμα που πρέπει η Ελλάδα να ικανοποιήσει, είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας, ώστε να πάψει να βλέπει προς την Τουρκία. Πρόσφατα , σε ένα δημοσιογραφικό μου ταξίδι στην Κομοτηνή, ο μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΚΚΕ ) Μουσταφά Μουσταφά, μου ανέφερε ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ έκανε … επτά χρόνια να του αναγνωρίσει το πτυχίο της Ιατρικής, γιατί είχε αποφοιτήσει από Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Εκεί πήγε, αφού δεν επέτρεπε το ελληνικό κράτος να εισαχθούν μειονοτικοί στα ΑΕΙ... Επιπλέον, η πολεοδομία δεν του έδινε άδεια επί χρόνια να επισκευάσει τη σκεπή του πατρικού του σπιτιού και όταν μία βροχερή μέρα του χειμώνα πήγε παρακαλώντας στον διευθυντή της Νομαρχίας,  λέγοντάς του ότι έσταζε πάνω στο κρεβάτι του, εκείνος τον συμβούλεψε να το μεταφέρει στην άλλη άκρη!..

-- Όμως: Τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας του... επίδοξου ...Ετζεβίτ Ερντογάν, δεν μπορεί να τον συζητήσει κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός, αφού δεν πρόκειται απλώς για χάρτη διεκδικήσεων, αλλά για χάρτη ντεφάκτο κυριαρχίας μέσω αεροναυτικών παραβιάσεων. Σύμφωνα με στοιχεία που έχω από το υπουργείο Άμυνας, είπε ο Κ. Μαρδάς, από το 1987 έως σήμερα καταγράφτηκαν 52.000 είσοδοι πολεμικών αεροσκαφών της Τουρκίας, ενώ αυξήθηκαν το 2018 κατά 500 % οι παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα! Ακόμη : Τα τελευταία χρόνια εκδίδονται πάνω από 80 NAVTEX ασκήσεων κατ΄έτος, οι οποίες γίνονται πια δεκτές από τη Διεθνή Υδρογραφική Υπηρεσία ! Επίσης: Πραγματοποιούνται τουλάχιστον 110 υπερπτήσεις !,Αποκορύφωμα της επίδειξης  τουρκικής παρουσίας στο Αιγαίο ήταν η άσκηση περικύκλωσης των Ιμίων στις 29 Ιανουαρίου 2017 υπό την επίβλεψη του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Ακάρ...με τις ελληνικές δυνάμεις να παρακολουθούν...

--Όσον αφορά τους αδελφούς μας Κυπρίους: Θεωρώ οτι υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους, επηρεασμένοι από έναν ενεργειακό μεγαλοϊδεατισμό, έχοντας εγκλωβισθεί μέσα στην... επιτυχία τους. Διότι ενώ έβαλαν την αμερικανική Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 και την αμερικανο- Ισραηλινή Nobel Energy στο οικόπεδο 12 , από την άλλη πλευρά - χωρίς να το θέλουν - είδαν να διχοτομείται η ΑΟΖ από το Φατίχ, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός. Μάλιστα, το Μπαρμαρός , τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα συμπληρώσει πέντε χρόνια παράνομων ερευνών υπό την ανοχή Αμερικανών , Ευρωπαίων, Ισραηλινών και Αιγυπτίων ενεργειακών … συμμάχων !..

--Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι : Όχι παρορμητικές κινήσεις τώρα που η Ελλάδα δεν είναι τόσο ισχυρή... Και οργάνωση Κράτους- Επιχειρήσεων, για την ώρα της άμυνας, κατέληξε ο Κ. Μαρδάς.

Σχετικά Άρθρα