Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Κώστας Μαρδάς για Έβρο: Oχι κήρυξη πολέμου μέσω… facebook

Τρί, 26/05/2020 - 17:43

«Με την Τουρκία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την τεχνική διευθέτηση των θυλάκων- χερσαίων "νησίδων" που δημιουργούνται από τις πλημμύρες, έχοντας ως βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης , το Πρωτόκολλο χάραξης ορίων του 1926 , καθώς και τις δεκάδες συμφωνίες του 1934, 1955, 1961, 1963, 1969-71, 1979 και 2000, με την προϋπόθεση οτι υπήρχε καλοπιστία εκ μέρους της Άγκυρας.... Όμως, η οργανωμένη επίθεση της Καθαράς Δευτέρας, έδειξε οτι ο Ερντογάν θέλει, μέσω των κατατρεγμένων προσφύγων, να διαλύσει τα ελληνικά σύνορα στο μέτωπο Αιγαίου - Έβρου ...Απόδειξη τούτου, είναι η απαίτηση της Τουρκίας να την ενημερώσουμε για τις συντεταγμένες του φράκτη που θα αναγείρει η Ελλάδα , προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της …».

Αυτά είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος του Κώστα Χαρδαβέλλα , στο αθηναϊκό κανάλι BLUE SKY (25/ 5 ).

O Χιώτης δημοσιογράφος συνέχισε την ανάλυσή του , θέτοντας θέμα συμμαχιών   :

«… Αλλά, αλήθεια!... Πού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπερασπίσει τα σύνορά μας που είναι και ...ευρωπαϊκά, όπως αφελώς διατυμπάνιζε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος;

 

«Πού είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες δίδουμε πολεμικές Βάσεις για να διαφεντεύουν τη Μέση Ανατολή;

«Τελικά, αυτό που χρειάζεται είναι όχι παρορμητικές δηλώσεις  τύπου Κοτζιά, στο  facebook  οτι οι Τούρκοι... ύψωσαν την τουρκική σημαία στα 16 στρέμματα ελληνικής γης στον Έβρο!

« Ούτε και η ... κήρυξη πολέμου από απόστρατους ναυάρχους μέσω ...facebook …

« Μήτε οι δηλώσεις Δένδια … Που,  μπορεί να λέγονται κατ΄ιδίαν , αλλά δεν συνάδουν με υπουργό ο οποίος έχει ταχθεί να υπερασπίζεται με δυναμισμό και ευελιξία την εθνική αξιοπρέπεια».

Ο Κώστας Μαρδάς κατέληξε με την ανάγκη ενός μετώπου «μπετόν αρμέ», όπως χαρακτηριστικά είπε , τονίζοντας:

«Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι το πρόσφατο μοντέλο της εθνικής άμυνας στον Έβρο, όπου ο Μητσοτάκης, με ηγετική αποφασιστικότητα υπερασπίσθηκε να σύνορά μας , έχοντας την ηγετική στήριξη Τσίπρα...

«Γιατί, ο κορωνοϊός τύπου... Ερντογάν, δεν καταστέλλεται παρά μόνο με άμυνα... Και μετά ο διάλογος....Αλλά από θέσεως ισχύος. Με Παλλαϊκή Άμυνα... Διότι η υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας είναι υπόθεση όλων των πολιτών!".

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την παραπομπή στην εκπομπή: http://blueskytv.gr/2020/05/%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-25-5-2020/

Χρόνος στο βίντεο , από 8.00 έως 29.00

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.