Κώστας Μαρδάς: Η Ουάσινγκτον έχει τα κινητά Μητσοτάκη - Ερντογάν, αλλά…

Τετ, 28/09/2022 - 16:06

Την ανάγκη να φύγουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας από τις ρητορικές δηλώσεις και να προχωρήσουν σε έμπρακτη στήριξη της απειλούμενης με τουρκική στρατιωτική δράση Ελλάδας, τόνισε ο Κώστας Μαρδάς, στο δελτίο ειδήσεων του αθηναϊκού καναλιού BLUE SKY, την Τρίτη το βράδυ.

«Καλοδεχούμενη κάθε δήλωση υπέρ της χώρας μας, αλλά οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ είναι κατώτερες των περιστάσεων, αν αναλογισθεί κανείς ότι ο Ερντογάν έχει προαναγγείλει το σχεδιασμό επιχείρησης Αττίλα στο Αιγαίο!.. Γι' αυτό λέω: Τώρα μετράμε τους φίλους μας!».

Ανέφερε ότι «η Ουάσινγκτον έχει τα κινητά και Μητσοτάκη και Ερντογάν και σε διπλωματικό επίπεδο έχει θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό του υπουργείου Εξωτερικών για να παρέμβει να προλάβει σύγκρουση, αλά Ίμια. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι δεν ελέγχουν τον Ερντογάν όπως την Τσιλέρ…».

Ο χιώτης δημοσιογράφος, αφού αναφέρθηκε στην ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα των νησιών μας που πρέπει να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους, επεσήμανε πως η Γαλλία έχει δεσμευθεί να στείλει στρατιώτες να μάχονται υπέρ των συνόρων μας αν μια ένοπλη επίθεση διαπιστωθεί από κοινού -όπως αναφέρει το άρθρο 2 της συμφωνίας- ενώ η Ουάσινγκτον στο νόμο για τις Βάσεις δεσμεύθηκε να υποστηρίξει την ακεραιότητα της χώρας, αποτρέποντας ένοπλη επίθεση.

«Εδώ που ήρθαν τα πράγματα, ας μετατρέψουμε την κηδεμονία των ΗΠΑ υπέρ μας, δίνοντας τη Βάση της Αλεξανδρούπολης... Έχοντας όμως υπόψιν, ότι ο προστάτης θα σε προστατεύσει μια, θα σε προστατεύσει δυο, θα σε προστατεύσει τρείς, αλλά τη επόμενη μπορεί να σε πουλήσει... Βλέπε Αττίλα στην Κύπρο...».

Ακολουθεί η πλήρης ανάλυσή του στο βίντεο που ακολουθεί από το χρόνο 6.25 έως 21.00: https://blueskytv.gr/2022/09/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-27-09-22/

Σχετικά Άρθρα