Κώστας Μαρδάς: Να κόψουμε… το βήχα στην Σιλιάνοφσκα

Κυρ, 16/06/2024 - 13:25

«Κανονικά, η Ελλάδα έπρεπε να διακόψει κάθε επικοινωνία με τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας κυρία Σιλιάνοφσκα , εφ όσον στην ορκωμοσία της παρέλειψε το «Βόρεια» , συνεχίζοντας έκτοτε να λέει σκέτο Μακεδονία, χωρίς… φίλτρο. Δηλαδή ορκίσθηκε σε…άλλη χώρα…».

Αυτή την πρόταση ανέπτυξε ο Κώστας Μαρδάς, μιλώντας το Σάββατο το βράδυ στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» που παρουσίασε στο BLUE SKY, η Φωτεινή Βρύνα.

Πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να θέσει το θέμα παραβίασης -ακόμη και αυτής της κακής συμφωνίας- στο ΝΑΤΟ, στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον, καλώντας τους Αμερικάνους να συμμορφώσουν την ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Επεσήμανε όμως ότι «ηγεσία και λαός είναι μπετόν αρμέ, πιστεύοντας πως αποτελούν …συνεχιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρ ΄ότι στην ίδια τη συμφωνία -και αυτό είναι το θετικό της- παραδέχονται την ελληνικότητα του Μακεδόνα στρατηλάτη και δεσμεύθηκαν να τοποθετήσουν σχετικά ταμπελάκια στα μνημεία τους στα Σκόπια».

Θύμισε τη δήλωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ υπέρ Ζάεφ - Τσίπρα γιατί συνέβαλαν με τις υπογραφές τους στην ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία «προς ανάσχεση της ρωσικής πολιτικής στα Βαλκάνια».

«Οι αριστεροί… αντιιμπεριαλιστές αποδείχθηκαν αμερικανάκια» κατέληξε ο Χιώτης δημοσιογράφος - συγγραφέας.

Ακολουθεί η πλήρης ανάλυσή του και τα σχόλιά του για τις έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη διάσκεψη στη Λουκέρνη με θέμα το μέλλον της Ουκρανίας. Χρόνος στο βίντεο: 11.00 - 30.32: https://www.youtube.com/watch?v=Lkbm4r7TCQ0

 

Σχετικά Άρθρα