Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ: Ο Ερντογάν μας κύκλωσε με το πυρηνικό Πακιστάν !

Απερίσκεπτες οι γεωτρήσεις των Κυπρίων …
Τετ, 04/12/2019 - 08:38

 

«Ο Ερντογάν, κυκλώνοντας την Ελλάδα από το νότο, με την συμφωνία χάραξης της μέσης θαλάσσιας γραμμής Τουρκίας- Λιβύης, την ίδρυση αεροναυτικής βάσης στην Λιβύη, την έλευση του Πακιστάν των 130 πυρηνικών κεφαλών στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου, πάει να μας βάλει στα αίματα» , είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Τρίτη πρωί στους Αταίριαστους του ΣΚΆΪ.

Και εξήγησε, κάνοντας την παρακάτω ανάλυση:
«Ο Ερντογάν πριν ένα χρόνο , το 2018, επιστρέφοντας από ταξίδι στο φιλικό του Πακιστάν των 200 εκατομμυρίων κατοίκων μουσουλμάνων στην πλειοψηφία, κάλεσε στο αεροπλάνο της επιστροφής τους δημοσιογράφους και , παρουσία του στρατηγού Ακάρ τους είπε πως... 4- 5 πυρηνικές κεφαλές είναι αρκετές για την Τουρκία... Επί πλέον, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από το πιο επίσημο βήμα της ανθρωπότητας, εξήγγειλε την πρόθεσή του λέγοντας : Ή κανείς πυρηνικά ή όλοι θα έχουμε πυρηνικά! Επίσης: Στην μόλις προ ημερών τουρκική αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας από το Αιγαίο έως την Κύπρο, το Πακιστάν εγκαινίασε τη στρατιωτική συνεργασία με ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής αναγνώρισης που έκανε παραβιάσεις στο Αιγαίο αντάμα με τούρκικα μαχητικά, ενώ φρεγάτα του Πακιστάν προχώρησε σε νηοψίες εμπορικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ ! Μάλιστα, η εφημερίδα "Γενί Σαφάκ" δεν έκρυψε ότι το Πακιστάν εντάχθηκε στην επιχείρηση "Ασπίδα της Μεσογείου", που με ευθύνη του Πολεμικού Ναυτικού, προστατεύει το τουρκικό πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ» !

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ , κράτησε κριτική στάση απέναντι στην κυπριακή ηγεσία  :

«Όλα αυτά αποτελούν αντίποινα που προκλήθηκαν από την άκαιρη - όπως φαίνεται - πολιτική των γεωτρήσεων των αδελφών μας Κυπρίων, οι οποίοι, επηρεασμένοι από έναν ενεργειακό μεγαλοϊδεατισμό, έφεραν μεν την Exxon Mobil, την Total και την Noble Energy στα οικόπεδά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να θωρακίσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη, καθώς η συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ- Αιγύπτου δεν εμπόδισε την εισβολή του Μπαρμπαρός, του Φατίχ και του Γιαβούζ, παρά την φραστική επίκριση των ΗΠΑ και τις χλιαρές κυρώσεις της Ε.Ε.
Ακόμη και η Γαλλία, απέφυγε - μέχρι τώρα, τουλάχιστον - να πραγματοποιήσει τη γεώτρηση που δικαιούται στο οικόπεδο 7, όπου χτυπάει ανενόχλητο το Γιαβούζ».

Ο Κώστας Μαρδάς συνέχισε με τα στοιχεία για τον «πόλεμο των επεισοδίων», όπως τα τιτλοφορεί το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου του :  
«Επιπροσθέτως, ο Ερντογάν έδιωξε, υπό την απειλή της βύθισης, το γεωτρύπανο της Ιταλικής ΕΝΙ, χτύπησε τον Φεβρουάριο του 2018 την ελληνική ακταιωρό "Γαύδο" στα Ίμια , κατέβασε την ελληνική σημαία από τις βραχονησίδες Μικρός Ανθρωποφάγος τον Απρίλιο του 2018 και στις 29 Ιανουαρίου του 2017 , ημέρα Κυριακή και ώρα 11 πρωινή , ο τότε αρχηγός Ακάρ επέβλεψε περικύκλωση των Ιμίων από τούρκους καταδρομείς, παραβιάζοντας την ελληνική κυριαρχία .
Πέρα απ΄όλα αυτά, ο Ερντογάν προχώρησε σε αντίποινα και στην χερσαία Κύπρο, προγραμματίζοντας άμεσα τον τουριστικό εποικισμό της Αμμοχώστου!».

Κι διερωτήθηκε, επιμένοντας στην ευθύνη των ελληνοκυπρίων:  
«Όλα αυτά τι δείχνουν; Δείχνουν ότι οι Κύπριοι προχώρησαν μόνοι τους σε απερίσκεπτες ενέργειες γεωτρήσεων, ειδικά σε μια εποχή που η Ελλάδα υστερεί , με βάση και την δραματική προειδοποίηση του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΝ Μαζαράκη ότι "Η Άμυνα πνέει τα λοίσθια", λόγω της κρίσης...Δηλαδή, τί άλλο πρέπει να μας κάνουν οι Τούρκοι για να καταλάβουμε ότι η Λευκωσία παρέσυρε την Αθήνα στο να αντιμετωπίσει, ξαφνικά, τον Ερντογάν στα νότια της Κρήτης;».

Κληθείς από τους παρουσιαστές Ντσούνο και Κούτρα, για το αν η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει δυναμικά, βάσει της δήλωσης του απόστρατου ναυάρχου Δεμέστιχα ότι,  αν πάει τουρκικό ερευνητικό στα νερά της Κρήτης, κάποιος… αξιωματικός θα βρεθεί να το βυθίσει, είτε… διατάξει η κυβέρνηση είτε… δεν διατάξει, απάντησε  επιφυλακτικά: «Σέβομαι τον φλογερό πατριωτισμό του ναυάρχου, αλλά το πότε θα χτυπήσει η Ελλάδα την Τουρκία, θα το αποφασίσει μόνο η πολιτική ηγεσία... Διότι, όταν βυθίσουμε ένα τουρκικό, ο Ερντογάν θα γενικεύσει το χτύπημα -  όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο».

Και κατέληξε:  

«Αυτό που θέλω να δω αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι : Στα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου ή... αν προτιμούν , στα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μουσικής, τον Μητσοτάκη μαζί με τον Τσίπρα... Σε ένα κοινό μήνυμα εθνικής ενότητας. Διότι , όπως ήρθαν τα πράγματα , το δίλημμα που μας τίθεται είναι :

ΑΜΥΝΑ

Ή ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ...

ΔΙΟΤΙ:

Η ΕΝΔΙΑ\ΜΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ,

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ...».

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 20:55

Πιθανότητα διάσπασης της παναιγιακής κινητοποίησης της Τετάρτης διαφαίνεται στο ορίζοντα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φορείς, προεξάρχοντος του ΚΚΕ, που διαφωνούν με το τελικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί, με την αφίσα που κυκλοφορεί, που παρακάμπτει το προσφυγικό πρόβλημα, αναφέροντας μόνο το μεταναστευτικό και από το γεγονός ότι φημολογείται ότι για παράδειγμα στην περίπτωση της Χίου θα υπάρξει μόνο ως ομιλητής ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.  

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά δυό συγκεντρώσεις και στο θέμα αυτό.