Κώστας Μαρδάς: Οι... ανισόρροποι εξοπλισμοί  

Πέμ, 26/05/2022 - 06:28

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με σαφή υπεροχή της Τουρκίας, γι' αυτό και αυθαδιάζει στο Αιγαίο, εντείνοντας την επιθετικότητα κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα, με παραβιάσεις, υπερπτήσεις και προώθηση παράνομων αλλοδαπών. Να γιατί είναι αναγκαίοι οι εξοπλισμοί. Σκεφθείτε όμως ότι από τον Οκτώβριο του 2017 που ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας πήγε στον Λευκό Οίκο και συμφώνησε με τον Τραμπ να εκσυγχρονισθούν τα 83 F-16, δίνοντάς του 1δις δολάρια, ακόμη δεν έχει παραδοθεί ένα…».

Κώστας Μαρδάς, στην εκπομπή παρεμβάσεις του αθηναϊκού καναλιού Blue Sky.

Συνέχισε για τους ανυπόμονους καθηγητές:

“…Γι αυτό και λέω στους βιαστικούς… στρατάρχες του facebook να μην βιάζονται να ζητούν κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους και να θέλουν παράλληλα να πάρουμε την Πόλη μέσω της ΑΟΖ…».
Για την κηδεμονευτική…φροντίδα της Ουάσιγκτον εξήγησε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως εταίρο και την Ελλάδα ως… ιδιαιτέρα, μεριμνούν ώστε να υπάρχει αναλογική ισορροπία μεταξύ των δύο χωρών, που μπήκαν μαζί στο Δόγμα Τρούμαν το 1947 και στο ΝΑΤΟ το 1953. Τι κάνουν λοιπόν τώρα; Επέβαλαν εμπάργκο στην Τουρκία για τα F-35, ξεκίνησαν τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 και, όπως έχει πει ο τέως πρέσβης Πάϊατ, θα προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τα F-35 που θα πάρει διάστημα 5 έως 10 ετών… Και, αν όχι αύριο, τουλάχιστον μεθαύριο θα συζητήσει το Κογκρέσο για τα F 16 στην Τουρκία ώστε να αποκατασταθεί πάλι η ισορροπία Αθήνας - Άγκυρας».

Ο Κώστας Μαρδάς αναφέρθηκε επίσης στο τουρκικό σκάφος Γιουνούς, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σεισμογραφικό.

Επανέλαβε την εκτίμησή του για την επιδίωξη του Ερντογάν να προκαλέσει έναν περιορισμένο αεροπορικό πόλεμο εξαιτίας και της φύσης του αεροπορικού όπλου, καθώς τα αεροσκάφη κινδυνεύουν με σύγκρουση λόγω των ελιγμών και της προσέγγισης σε μικρή απόσταση, υπογραμμίζοντας πως από το 1974 έχουμε 10 νεκρούς πιλότους από ατυχήματα, συνεχείς ασκήσεις, καταπόνηση υλικών και ανθρώπων…

Ο Χιώτης δημοσιογράφος - συγγραφέας κατέληξε υπαινικτικά εμμένοντας στην θέση του περί αναγκαίου κατευνασμού, αλλά:

«Η υποχώρηση είναι πολλές φορές επιβεβλημένη... όμως: Κάποτε πρέπει να τεθεί ένα όριο με συμφωνία των κομμάτων εξουσίας… Και Βέβαια, δεν θα γίνει ποτέ θερμό επεισόδιο αν κάνουμε θερμή υποχώρηση…».

Ακολουθεί η ανάλυσή του στο χρόνο 6.00 έως 20.00 του βίντεο: https://blueskytv.gr/blueskytv/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%...

Σχετικά Άρθρα