Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Κώστας Μαρδάς: Παλλαϊκή Άμυνα, όχι...καραμπίνες

Παρ, 06/03/2020 - 19:29

«Αφού πρώτα μεταφέρω την οργή των συμπατριωτών μου Χιωτών , οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν οτι η κυβέρνηση έστειλε στη Χίο τα ΜΑΤ για να δείρουν όσους διαμαρτύρονταν επειδή δεν θέλουν κέντρα κράτησης μεταναστών, σήμερα, θέλω να επαινέσω τον Πρωθυπουργό που έκλεισε τα σύνορα ! Και να πω ένα μπράβο στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στήριξε το κλείσιμο, επισημαίνοντας βέβαια, τον κίνδυνο να αμαυρωθεί ο εθνικός αγώνας από τους ακραίους».

Αυτά είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς , καλεσμένος ως αναλυτής στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη, στο κανάλι Έψιλον, την Τετάρτη.

Και ανέδειξε το πώς ο Τούρκος Πρόεδρος απέκτησε το υπερόπλο των προσφύγων- μεταναστών με το οποίο χτυπάει τη Χίο και γενικά τα ελληνικά σύνορα :

«Η Ελλάδα δέχεται μια επίθεση από τον Ερντογάν καθ ΄όλο το μέτωπο του ελληνισμού, στον άξονα Έβρος- Αιγαίο - Καστελόριζο - Κύπρος, εκμεταλλευόμενος δυστυχισμένους, κατατρεγμένους και βομβαρδισμένους , καθώς η... "χριστιανική" Δύση , με επικεφαλής τις ΗΠΑ , βομβαρδίζει εδώ και χρόνια, επί δικαίων και αδίκων, την αχανή περιοχή από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη, με υποστηρικτική συμμετοχή της Βάσης στη Σούδα.

« Και πού καταφεύγουν οι χιλιάδες βομβαρδισμένοι; Στην Τουρκία! Και από την Τουρκία, φθάνουν καθοδηγημένοι από τον Ερντογάν, στο Αιγαίο και στον ΄Εβρο. όπου λειτουργούν ως εισβολείς».

Ο Κώστας Μαρδάς υπογράμμισε το στρατηγικό  του επίγραμμα, λέγοντας:

 «Θα το ξαναπώ:

Όταν πέφτει μια βόμβα στην Καμπούλ, σκάει στη ΒΙΑΛ, στη Μόρια , στη Λέρο…».

 

Μετά, φώτισε την νέα στρατηγική του αμερικανού προέδρου:

«Ευτυχώς που ο Τραμπ, έκανε αυτό που έπρεπε από χρόνια να ζητήσουν οι… ελληνικές κυβερνήσεις: Συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο και το κόστος του παγκόσμιου ακήρυκτου πολέμου κατά των τζιχαντιστών  - τζιχαντιστών που οι προκάτοχοί του θέριεψαν στο Αφγανιστάν για να αντιμετωπίσουν την εισβολή των σοβιετικών το 1979  - υπέγραψε προχθές με τους… κτηνώδεις Ταλιμπάν συμφωνία αποχώρησης. Και το αμερικανικό Πεντάγωνο, κάνοντας τον υπολογισμό του 2019, υπερηφανεύθηκε ότι έριξε σε ένα μόνο χρόνο 7.500 βόμβες ! Η τυφλή αυτή πολιτική , με ανοχή των Ευρωπαίων , έδωσε στον Ερντογάν την δυνατότητα να έχει ένα …"απόθεμα" βομβαρδισμένων που θα τους χρησιμοποιεί για καιρό ως αντιπερισπασμό».

 

Ο Κώστας Μαρδάς προειδοποίησε για ένα νέο χτύπημα Ερντογάν, που επιβάλει την ανάγκη ελληνικής προετοιμασίας:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος, έχει εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει σε έρευνες ανοιχτά της Ιεράπετρας, βάσει του τουρκο-λιβυκού συμφώνου . Αυτό σημαίνει ότι θα μας απειλήσει και από το Νότο. Να γιατί πρέπει να ενεργοποιηθεί ο… ανεφάρμοστος από το 1998 νόμος περί Παλλαϊκής Άμυνας , που προβλέπει την στρατιωτική επανεκπαίδευση των ανδρών και την προαιρετική ανάληψη όπλων από τις γυναίκες. Ας μιμηθούμε, επιτέλους - πριν είναι αργά - το παράδειγμα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Σουηδίας, που πέρσι επανεκπαίδευσε προληπτικά , για μια βδομάδα,  30.000 πολίτες, μετά τις συνεχείς παραβιάσεις ρωσικών υποβρυχίων».

Και κατέληξε …
«εις ώτα μη ακουόντων»  :

«Μέσα  στην θεσμική Παλλαϊκή Άμυνα, με αίσθημα εθνικής ανεξαρτησίας, χωρίς εθνοφυλετισμό, θα αποτραπεί το επικίνδυνο φαινόμενο των …"οπλαρχηγών' με τις καραμπίνες στον Έβρο...Αλλιώς, αν συνεχίσουν οι ακραίοι να υποκαθιστούν στρατό και αστυνομία, σύντομα η Ελλάδα θα είναι απολογούμενη...Ενώ δικαιούται να είναι κατήγορος ...».

 

Ακολουθεί όλη η εκπομπή του αθηναϊκού καναλιού ΕΨΙΛΟΝ:

https://www.youtube.com/watch?v=fOnbQQaLqmE

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!