Κώστας Μαρδάς: Το τέρας Τουρκία, και οι κυρώσεις του... αέρα

Παρ, 07/10/2022 - 17:23

Οι Ευρωπαίοι υποδέχθηκαν στη συνάντηση της Πράγας τον Ερντογάν και γνώρισαν τη συμπεριφορά του, καθώς κατήγγειλε την Ελλάδα για… επεκτατισμό, λειτουργώντας ως … γεωπολιτικό τέρας το οποίο εξέθρεψε εδώ και χρόνια η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες, είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος στο Καλημέρα Ελλάδα  του Αντέννα με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, την Παρασκευή το πρωί.

Τόνισε ότι από το… 2020 στον… αέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται οι προτάσεις κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ως αντίδραση στις παράνομες έρευνες του Ορούτς Ρέις, αλλά…

ΜΑΡΔΑΣ: Σε συνέντευξή του στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, στις 5 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, αποκάλυψε ότι η Νούλαντ, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ - από όπου ζητάμε προστασία -είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη : «Τώρα με το ουκρανικό, ξεχάστε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά τις Τουρκίας !». Μιλάμε για τη λίστα Μπορέλ που από το 2020 έχει συντάξει  (ο Επίτροπος Εξωτερικών)  και αφορά περιορισμούς σε οντότητες, εταιρείες, φορείς, πρόσωπα, εμπόριο, αγαθά, υπηρεσίες, δάνεια, χρηματοδοτήσεις και είναι από τότε εκρεμμούν…

 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η... εργαλειοθήκη!

ΜΑΡΔΑΣ:  Κατσαβίδια και λοιπά... Και ευτυχώς που έχουμε το γαλλικό κλειδί - τη πιο σπουδαία αμυντική συμφωνία!...

Ο Χιώτης δημοσιογράφος επανέλαβε τις αμυντικές δυνατότητες των νησιών μας εξηγώντας ότι όλα είναι γνωστά στους Τούρκους, αφού οι εξοπλισμοί είναι αναρτημένοι στο ιστολόγιο του ΓΕΕΘΑ, όμως πρέπει να τα μάθουν και οι Έλληνες ώστε να μην τους δημιουργείται ηττοπάθεια:

«Όταν θα έρθει ένα... βράδυ, ένα... απόγευμα, ένα... πρωί, θα τον υποδεχθούμε στα νησιά με μια ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα, που περιλαμβάνει:  

«Γαλλικά Crotal, ρωσικά TOR M1, γερμανικά Rheinmetall, ελληνικά Βέλος άλλα και πυραύλους Patriot! Tα λέω αυτά, γιατί πρέπει να δείχνουμε τα όπλα μας για να νοιώθει ο λαός μια ασφάλεια, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα ατιμωρητί -και οι μετέπειτα  μνημονιακοί Πρωθυπουργοί- άφησαν τις ένοπλες δυνάμεις για 10 χρόνια χωρίς εξοπλισμούς...».

Σχετικά Άρθρα