Κώστας Μαρδάς: Θετικά και αρνητικά της «θετικής ατζέντας»

Σάβ, 26/06/2021 - 11:57

H θετική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία έχει τον θετικό όρο «αναστρεψιμότητα», το ότι δηλαδή θα ανακληθούν οι σχέσεις όταν η Άγκυρα συνεχίσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, υπογράμμισε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος ως αναλυτής στο δελτίο ειδήσεων του BLUE SKY, την Παρασκευή, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., που ενέκρινε 3, 5 δις για τους πρόσφυγες και έναρξη διαλόγου για Τελωνειακή Ένωση.

Αλλά- συνέχισε- οι ηγέτες της Ένωσης , έδωσαν αμνηστία στον Ερντογάν για την ασύμμετρη απειλή τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο και στο Αιγαίο, για τις 82 ημέρες παράνομων ερευνών του Ορούτς Ρέϊς στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, για τις παραβιάσεις, για τις υπερπτήσεις, για την παράνομη είσοδο 14.000 αλλοδαπών από Έβρο και νησιά, για την απειλή πολέμου που επαναλήφθηκε δύο φορές εν μέσω διερευνητικών συνομιλιών. Απειλή που πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να θέτουν συνεχώς στις Βρυξέλλες.

Στο ερώτημα του παρουσιαστή Σωτήρη Ξενάκη, γιατί η Ελλάδα δεν πέτυχε κυρώσεις, απάντησε:  

«Και η κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τους διπλωματικούς αγώνες, πέφτουν πάνω στο τείχος του Βερολίνου που προστατεύει την Τουρκία.  Η οποία εκβιάζει την Ευρώπη με τους πρόσφυγες που προκαλούνται από τους βομβαρδισμούς. Πρόσφυγες που αρνούνται να φιλοξενήσουν αναλογικά τα κράτη μέλη».

Και κατέληξε: «Θέλω να δω , στις 20 Ιουλίου που θα πάει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο να εξαγγείλει την ίδρυση βάσης αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ στο αεροδρόμιο Λευκόνοικο, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναστρέψει» τα 3, 5 δις…».

Ακολουθεί το βίντεο στο χρόνο 11.33 έως 28.0: https://blueskytv.gr/2021/06/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%ac%...

Σχετικά Άρθρα