ΛΑΣ και Χιακή Συμπολιτεία "βλέπουν" εμπρησμό στην αποθήκη των Αλληλέγγυων

Και κπη
Τρί, 03/03/2020 - 15:33

Εν αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για την πυρκαγιά που κατέστρεψε τα ξημερώματα αποθήκη των Αλληλέγγυων της Χίου στην περιοχή της Λέτσαινας, δύο δημοτικές παρατάξεις, της ΛαΊκής Συσπείρωσης και της Χιακής Συμπολιτείας εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες κάνουν λόγο για εμπρησμό, συνδέουν το συγκεκριμένο γεγονός, με τη δράση που αναπτύσουν το τελευταίο διάστημα ακροδεξιοί στα νησιά μας και προτρέπουν να αντιμετωπιστούν τα όποια φαινόμενα βίας και ρατσισμού.

Ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους:

ΛΑΣ: Ξεπροβάλλουν  τις τρύπες που έχουν κρυφτεί, σπέρνοντας το μίσος

Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην αποθήκη των Αλληλέγγυων στην περιοχή της Λέτσαινας, όπου διατίθεντο είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά και σε συμπατριώτες μας που είχαν ανάγκη. Την ίδια ώρα στη Σάμο ακροδεξιά στοιχεία έβαλαν φωτιά σε μεταφορικό μέσο ΜΚΟ. Τους φταίει ο γάιδαρος κτυπάνε το σαμάρι, άλλωστε αυτή είναι η βρώμικη δουλειά που έχουν να αποπροσανατολίζουν το λαό από το πραγματικό πρόβλημα και να στοχοποιούν τους εργαζόμενους..

Πέρα από την αγανάκτηση που νιώθει ο καθένας μας για πράξεις που φαίνεται να σχετίζονται με εμπρησμό και στις οποίες χάνεται ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη των ανθρώπων, ξεπροβάλλει μπροστά μας η ξενοφοβία και ο ρατσισμός εκείνων που σιγά –σιγά ξεπροβάλλουν πάλι από τις τρύπες που έχουν κρυφτεί, σπέρνοντας το μίσος.

Με τις τελευταίες εξελίξεις, μετά τα ΜΑΤ που μας μάτωσαν, και με μπροστά μας τις πιέσεις των ροών από τη γείτονα χώρα, αναλαμβάνουν ρόλο οι εν κρυπτώ ομάδες, προσπαθώντας να στρέψουν τις αντιδράσεις του κόσμου από την κυβέρνηση και τα όργανά της, πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες με άλλοθι τις ΜΚΟ και το ρόλο τους.

Καταγγέλουμε το απαράδεκτο συμβάν, καλούμε τον κόσμο να είναι σε εγρήγορση, να μην επιτρέψουμε την ξενοφοβία που διασπείρουν να μπει στη ζωή μας και να απομονώνει τέτοια φαινόμενα βίας και ρατσισμού.

 

Χιακή Συμπολιτεία:  Η ακροδεξιά τρομοκρατία δεν θα περάσει

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον εμπρησμό στην αποθήκη-όαση αλληλεγγύης στην οδό Λετσαίνης – Ζητάμε την άμεση διερεύνηση και εύρεση των ενόχων

Η Χιακή Συμπολιτεία καταδικάζει το αποτρόπαιο εμπρηστικό χτύπημα στην αποθήκη-όαση αλληλεγγύης στην οδό Λετσαίνης στην πόλη της Χίου. Καταδικάζουμε την απόπειρα τρομοκράτησης ανθρώπων που επί χρόνια στηρίζουν έμπρακτα χιλιάδες συνανθρώπους μας, ντόπιους και «ξένους», σε προσφυγικούς καταυλισμούς, γηροκομεία, νοσοκομεία. Καταδικάζουμε την απόπειρα τρομοκράτησης στον κόσμο της αλληλεγγύης.

Καλούμε την αστυνομία και την πυροσβεστική να ερευνήσουν άμεσα, σε βάθος και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Καλούμε κάθε ψύχραιμη φωνή, φορείς, δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους, να καταδικάσει ανοιχτά και δημόσια τον εμπρησμό και κάθε αντίστοιχη συμπεριφορά ή προτροπή ή εγκώμιο σε τέτοιες ενέργειες.

Πρέπει ο καθένας και η καθεμιά να αναλογιστεί αν θέλει να μετατραπεί η πόλη που ζούμε σε πεδίο εγκληματικών ενεργειών από ακροδεξιά στοιχεία.

Και επειδή το χτύπημα στην αποθήκη της Λετσαίνης είναι χτύπημα σε όσους δεν υποκύπτουν στην ακροδεξιά υστερία των ημερών, απαντάμε: Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, θα τα φτιάξουμε ξανά, ομορφότερα και καλύτερα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Σχετικά Άρθρα