Λεωνίδας Αθηνάδης: «Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν λειτουργεί σωστά»

Προβληματισμοί και από τον περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Αμπαζή
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 18/02/2021 - 14:09

Τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα σχετικά με την λειτουργία της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατέθεσε  το μέλος της και περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Εμείς Για το Αιγαίο», Λεωνίδας Αθηνάδης, τονίζοντας ότι «ο τρόπος που λειτουργεί η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη δεν είναι σωστός».

«Η Οικονομική Επιτροπή και γενικότερα η Περιφέρεια δεν λειτουργεί σωστά», ανέφερε ο κ. Αθηνάδης, συμπληρώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έρχονται τα θέματα στην οικονομική επιτροπή, χωρίς διαγωνισμούς και με απευθείας αναθέσεις οδηγούν τον συνδυασμό του στην καταψήφιση τους.

«Αναγκαστήκαμε να μην ψηφίσουμε το θέμα με τα μαθητικά δρομολόγια καθώς από πέρσι δεν έχει διαγωνισμός αλλά απευθείας αναθέσεις», υπογράμμισε ο κ. Αθηνάδης.

Σύμφωνα με το ίδιο, «λόγω της πανδημίας του covid ήρθαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου περίπου 700.000 ευρώ, για αγορά ειδών και προσλήψεις προσωπικού, αλλά δυστυχώς η περιφερειακή αρχή θα αγοράσει 5θέσια αυτοκίνητα και προσέλαβε προσωπικό που βρίσκεται στα γραφεία αλλά και δημοσιογράφους».

«Δεν έχει γίνει ούτε μια μελέτη σκοπιμότητας πριν την αγορά, ύψους 150.000 ευρώ, των συγκεκριμένων  αυτοκίνητων. Δεν έχει γίνει ούτε μια καταγραφή των αναγκών σε μηχανογραφικά έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για την προμήθεια τους και να έχουμε έκπτωση. Δεν έχουν απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματά μας», κατέληξε ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Εμείς για το Αιγαίο».

Στο ίδιο πλαίσιο, σχετικά με την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και οι προβληματισμοί του περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργου Αμπαζή, με αφορμή την κατάθεση τοπολογίας από η κυβέρνηση, για την λειτουργία του Σωματας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αμπαζή: «H κυβέρνηση βλέποντας τα αδιέξοδα, λόγω της απλής αναλογικής, δίνει χείρα βοηθείας στους περιφερειάρχες δίνοντας τους την δυνατότητα να αποφασίζουν ποια θέματα θα έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής».

Ο Γιώργος Αμπαζής στις δηλώσεις του κάλεσε  τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να μην εφαρμόσει την νέα αυτή τροπολογία, αλλά, να διατηρήσει το παλαιό καθεστώς που όλα τα θέματα υποχρεωτικά έρχονταν προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του Σώματος.

i_oikonomiki_epitropi_tis_perifereias_den_leitoyrgei_sosta

Σχετικά Άρθρα