Μ. Πούπαλος για πανηγύρια: Αν δεν πεθάνουμε από κορωνοϊό, να πεθάνουμε από ασιτία;

Οι μουσικοί ζητούν άρση της απαγορεύσης των πανηγυριών τηρώντας μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας
Πέμ, 30/07/2020 - 14:53

To μέτρο μπορεί να βρεθεί και στα πανηγύρια, ειδικά στα νησιά μας, τηρώντας κανόνες που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και επιτρέποντας παράλληλα στους επαγγελματίες καθώς και στους συλλόγους που εμπλέκονται σ’αυτά να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δράση τους και οι μεν πρώτοι να βρουν ένα μεροκάματο, έχοντας ήδη στερηθεί πολλά περισσότερα – λόγω κορωνοϊού- και οι δεύτεροι να μπορέσουν να έχουν πόρους για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο Μαρκέλλος Πούπαλος, μουσικός, που ζει και φορολογείται, όπως είπε χαρακτηριστικά, ως επαγγελματίας στο συγκεκριμένο χώρο, ύψωσε, μέσω του Ράδιο «Αλήθεια» κραυγή αγωνίας για το μέλλον τους αφού από τις 11 Μαρτίου που ξεκίνησε η επιβολή των μέτρων για την πανδημία, οι μουσικοί και οι ηθοποιοί είναι από τους πλέον πληττόμενους κλάδους.

«Έχουμε χάσει το 90% της δουλειάς μας και τώρα δεν γίνονται και τα πανηγύρια, στα οποία θα μπορούσαν να τηρηθούν μέτρα,  να υπάρχει μια σειρά ακόμη και για εκείνους που θέλουν να χορέψουν, οι διοργανωτές να φροντίσουν – όπως γίνεται στους γάμους- να φορούν μάσκες οι σερβιτόροι, να τηρούνται οι αποστάσεις κ.ο.κ και σε τελική ανάλυση ας υπάρχει και έλεγχος από την αστυνομία.», ανέφερε ο κος Πούπαλος Γ. Γραμματέας του Σωματείου Μουσικών Χίου που χθες σε ανακοίνωσή του αναφερόταν στο συγκεκριμένο ζήτημα διεκδικώντας την άρση της απαγόρευσης των πανηγυριών, σημειώνοντας ότι εδώ στη Χίο μιλάμε για πανηγύρια της τάξεως των 300 ατόμων.

« Μπορούν να κάθονται και  να χορεύουν ο ένας μακριά από τον άλλο. Έτσι κι αλλιώς στα βορειόχωρα έτσι λειτουργούν… εμείς το έχουμε προνοήσει για τον κορωνοϊό», ανέφερε μη χάνοντας παρά τα προβλήματα το χιούμορ του ο Μαρκέλλος Πούπαλος, προτρέποντας να γίνουν τα πανηγύρια σε ρυθμούς… Χιώτικους! «Εμείς έτσι γλεντάμε στη Χίο και στις δύσκολες στιγμές κάνουμε πανηγύρι. Είναι η παράδοσή μας.», τόνισε και συνέχισε:

«Η ζωή μας είναι πολύτιμη. Το έχουμε καταλάβει. Για να μπορέσουμε όμως να ζήσουμε κι εμείς ως επαγγελματίες μουσικοί πρέπει να μπορούμε να δουλέψουμε. Δηλαδή τι θα γίνει, αν δεν πεθάνουμε από κορωνοϊό, να πεθάνουμε από ασιτία; Να μην μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας;», κατέληξε ο Γ. Γ. του Σωματείου Μουσικών Χίου.

Σχετικά Άρθρα