Μ. Βουρνούς: Δεν θα δεχτούμε προχειρότητες στην ΒΙΑΛ

4 εβδομάδες για την ΒΙΑΛ αλλιώς μας πετούν από την Σέγκεν
Δευ, 25/01/2016 - 19:33

Η πίεση που ασκείται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη χώρα μας για την άμεση λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης, των λεγόμενων hot spots,  σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι ολοένα και μεγαλύτερη, βάζοντας μάλιστα χρονικό ορίζοντα 4 εβδομάδων για να ολοκληρωθούν υποδομές, αλλιώς θα τεθεί θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σέγκεν, ενδεχόμενο που πάντως διέψευσε και σήμερα η Κομισιόν.

Για το θέμα ερωτώμενος ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ότι εκτιμά πως στην περίπτωση του Κέντρου στη ΒΙΑΛ εκτιμά ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

«Δε θα δεχτούμε να λειτουργήσει αν δεν είναι σωστά οργανωμένο. Εμείς από το «μηδέν» οργανώσαμε με την Περιφερειακή Ενότητα και την Αστυνομία το χώρο στα Ταμπάκικα, ο οποίος εξασφαλίζει την ομαλή καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, οπότε αυτό που θα γίνει στη ΒΙΑΛ από την Υπηρεσία Ασύλου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν πρέπει να στερείται βασικών υποδομών, που θα μας πάνε πίσω από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα», τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι τόσο εγγράφως όσο και προφορικά θα επιδιώξει να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

 

 

Σχετικά Άρθρα