Μ. Βουρνούς: Για χρόνια ο δήμος κατέχει και νέμεται την έκταση στο Θόλος

Τετ, 21/04/2021 - 15:07

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η έκταση στην περιοχή του Θόλους ανήκε στην σχολική περιουσία και ο Δήμος της Χίου τη νέμεται και την κατέχει εδώ και χρόνια, ανέφερε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς τονίζοντας ότι αυτό επεσήμανε και στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, όταν συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη χωροθέτηση δομής στις “Μπαμπακιές”, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη χωροθέτηση δομής στο Θόλος.

“Πιθανά ο Δήμαρχος να μην το γνώριζε τότε”, σχολίασε ο Μ. Βουρνούς και σημείωσε ότι σήμερα έχοντας γνώση των πραγμάτων οφείλει να υπερασπιστεί την περιουσία του Δήμου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα τα όρια -όπως είπε χαρακτηριστικά- της δημοτικής πλέον ιδιοκτησίας ξεκινούν από εκεί που τελειώνει ο Βροντάδος μέχρι την Λαγκάδα!

“Πώς βρέθηκε ξαφνικά το ελληνικό δημόσιο να κατέχει μόνο την έκταση του ακρωτηρίου”;

Διερωτήθηκε και θύμισε ότι προ 10ετίας το ελληνικό δημόσιο είχε επιβάλλει βαρύτατο πρόστιμο στο Δήμο, προφανώς αναγνωρίζοντας ότι είναι ιδιοκτήτης γης στην συγκεκριμένη περιοχή, με στόχο να ανεγερθεί εκεί μια ξενοδοχειακή μονάδα, χωρίς όμως να έχει τελεσφορήσει η συνεργασία με το Enterprise Greece, λέγοντας ότι και σήμερα πρέπει να γίνουν ανάλογες ενέργειες με στόχο την αξιοποίησή της.αξιοποιήσουν,Καταλήγοντας ανέφερε ότι επί δικής τους δημοτικής αρχής, θεωρώντας την έκταση “φιλέτο” εξέταζαν το διάστημα 2016 - 2019 να την

 

Σχετικά Άρθρα