Μάχη με τις φλόγες το βράδυ στην Λέσβο

Πέμ, 28/07/2022 - 06:30

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν χθες όλο το βράδυ πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στην Λέσβο, όπου ως γνωστόν η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε.

Εξαιτίας ισχυρών ριπών βορειοανατολικού ανέμου δημιουργήθηκε στην τοποθεσία Λαγκάδα ένα νέο μέτωπο, που κινήθηκε προς το χωριό Βρίσα. Άμεσα εστάλη μήνυμα από το 112 για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από Βρίσα προς Πολιχνίτο. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε άμεσα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων για να απεγκλωβίσουν δύο ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού που παρέμειναν στον οικισμό. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης έχει οριοθετηθεί, ενώ παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.

Στη πυρκαγιά της Λέσβου επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Επίσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.

Σχετικά Άρθρα