Μαρδάς στο OPEN: Ο Ερντογάν... τρελάθηκε με τα σιτηρά...

Τρί, 26/07/2022 - 17:49

Έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα του Ερντογάν, μετά τη διπλωματική του επιτυχία με το ξεμπλοκάρισμα των σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας, αποτρέποντας τη πείνα σε χώρες της Αφρικής και της  Ασίας, εκτίμησε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος ως αναλυτής στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN, με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη.

Υπογράμμισε ότι μετά από κάποια αυτοσυγκράτηση στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, χθες επανήλθε στην απειλή για την άρση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου λέγοντας ότι «η Τουρκία θα κάνει ό, τι πρέπει όταν θα έρθει η ώρα», ενώ ο Τσαβούσογλου απείλησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα το φθάσουμε μέχρι τέλους!».

Επεσήμανε ότι την ίδια μέρα των δηλώσεων Ερντογάν μπήκαν σε όλο το ανατολικό μήκος του Αιγαίου 20 αεροσκάφη, έγιναν 19 παραβιάσεις, 4 εικονικές αερομαχίες και 6 αεροσκάφη ήταν οπλισμένα,  γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους θερμού επεισοδίου.

 Ανέφερε πως, συνολικά, οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έφθασαν τις 4.000 έναντι 2.700 του 2021.

Στο ερώτημα για τη δήλωση του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας ότι αν η κυβέρνηση Ερντογάν ήθελε ρήξη θα διέτασσε υπερπτήσεις στην Αττική, απάντησε πως «αν ποτέ πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη μάλλον δεν θα επιστρέψουν στις βάσεις τους…».

Και κατέληξε:

«Τα μυαλά του πήραν κι άλλο αέρα μετά την τροπολογία του ελληνοαμερικανικού λόμπυ για την πώληση F 16 στην Τουρκία υπό όρους. Χωρίς να μειώνω τον αγώνα του ελληνικού λόμπυ, λέω ότι η τροπολογία, που στην αρχή παρουσιάστηκε ως… μπλόκο, στην πορεία ψηφίστηκε από την Αμερικανική Βουλή, πηγαίνοντας στη Γερουσία με ένα… hair cut, ένα… «κούρεμα», καθώς αφαιρέθηκαν 4 αυστηροί όροι, μεταξύ των οποίων και η υποχρέωση της ‘Αγκυρας να απέχει από παραβάσεις του FIR Αθηνών (Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεις που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελλάδας ) και έμεινε μόνο η αποφυγή  εδαφικών υπερπτήσεων…   

Ακολουθεί η πλήρης ανάλυση στο βίντεο. Xρόνος: 01.52: https://www.tvopen.gr/watch/128891/oraellados262f072f2022

Σχετικά Άρθρα