Με... δανεικό Ακτινολογικό το Σκυλίτσειο;

Καταγγελία του ΣΕΣΝΟΧ για νέα βλάβη στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου
Δευ, 12/12/2022 - 06:47

Και νέα βλάβη παρουσιάστηκε στο Ακτινολογικό μηχάνημα του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα ακόμα και για τις δικές του ανάγκες να έχει δανειστεί το αντίστοιχο μηχάνημα του ΕΦΚΑ.

Το γεγονός καταγγέλλει το ΣΕΣΝΟΧ, αναφερόμενο στα συνεχή προβλήματα με τον εξοπλισμό του εν λόγω νευραλγικού τμήματος του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται: 

"Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που βίωσαν και βιώνουν, τόσο οι ασθενείς που είχαν την ατυχία να διαβούν την πύλη του Νοσοκομείου  για μια επίσκεψη στα ΤΕΠ, όσο και  το προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό) λόγω της βλάβης που σημειώθηκε στο ακτινολογικό συγκρότημα του νοσοκομείου μας, η οποία  το έθεσε πλέον «οριστικά» εκτός λειτουργίας από το μεσημέρι  της Παρασκευής 9/12/22.         

Ενώ είναι γνωστή η καθημερινή καταπόνηση και  η φθορά του εξοπλισμού του νοσοκομείου,  ενώ από το 2017 έχει γίνει αίτημα για την αναβάθμιση των εν λόγω μηχανημάτων,  φτάσαμε σήμερα να μη λειτουργεί το ακτινολογικό και να μοιράζεται το νοσοκομείο τον εξοπλισμό του με το ΙΚΑ, για να λειτουργήσουν επειγόντως στοιχειώδεις διαγνωστικές εξετάσεις.

Παρά τις μεγάλες φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων,  παρά την εφευρετικότητά τους ώστε με πατέντες να συνεχίζουν να λειτουργούν,  αυτό δεν κατέστει  δυνατό και έτσι το ακτινολογικό συγκρότημα από την Παρασκευή λειτουργεί με δανεικό εξοπλισμό από τον ΕΦΚΑ Χίου (πρώην ΙΚΑ) τον οποίο όμως πρέπει να επιστρέψει την Δευτέρα τα πρωί.

Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί προκλητικά να λειάνει η κυβέρνηση, ο υπουργός της και η  διοίκηση του Νοσοκομείου. Αυτή την πραγματικότητα έχτισαν βήμα-βήμα όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις   με τη γνωστή συνταγή:

Υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση του δημοσίου τομέα υγείας, πριμοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία εις βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας και των εργαζομένων που πληρώνουν όλο και περισσότερο.

Υπάρχει άμεσος κίνδυνος αύριο το νοσοκομείο  να βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο», χωρίς ακτινολογικό.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Γ.Ν. Χίου να λύσουν  το πρόβλημα εδώ και τώρα.  Τα μπαλώματα και η υποσυντήρηση, θα οδηγούν σε όλο και πιο δύσκολες καταστάσεις, για τις οποίες υπεύθυνοι θα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας και το «υπηρετικό τους προσωπικό» (2η ΥΠΕ, Διοίκηση Γ.Ν. Χίου κλπ) .

Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες πρέπει να ξέρουν, να φωνάξουν.  Δεν μας παρασύρουν οι λέξεις και τα λόγια, όλοι μας πρέπει να αντιδράσουμε και να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας."

 

                                                      

 

 

Σχετικά Άρθρα