Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Με δαπάνες του Οίκου Ναύτου η συντήρηση των ορόφων που θα δοθούν στην ΑΕΝ και τα λειτουργικά έξοδα

Επαφές με Υπ. Ναυτλίας και Εργασίας για γιατρό στον Ο.Ν. για συνταγογράφηση σε ναυτικούς
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 19/11/2019 - 15:04
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Ομόφωνη ήταν η απόφαση παραχώρησης δύο ορόφων του Οίκου Ναύτου Χίου στην ΑΕΝ Μηχανικών από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, με τον Πρόεδρο του, Βαγγέλη Αυγουλά, να αναφέρει σήμερα σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ότι έχει εξασφαλιστεί ποσό 20.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν όσες εργασίες απαιτούνται στους 3ο και 4ο ορόφους ώστε μέχρι τον Φεβρουάριο να μπορέσει η Ακαδημία να στεγάσει σπουδαστές της.

Παράλληλα - σημείωσε - η σχολή θα μεριμνήσει για τον εξοπλισμό των χώρων.

«Εμείς πήραμε άμεσα την απόφαση γιατί πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μεταγραφής 40 σπουδαστών στην ΑΕΝ και παραχωρούμε για 2,5 χρόνια το χώρο με την ελπίδα να αυξηθεί η δυναμικότητα της ακαδημίας και μέσα σ’αυτό το διάστημα να λυθεί και το θέμα της μεταστέγασής της», είπε ο κος Αυγουλάς, λέγοντας ακόμη ότι τις λειτουργικές δαπάνες (καθαριότητα κ.λ.π.) και στους δύο ορόφους θα τις καλύπτει ο Ο.Ν.

Ο κος Αυγουλάς αναφέρθηκε επίσης στο δίκαιο – όπως το χαρακτήρισε-αίτημα των ναυτικών για την καθημερινή εξυπηρέτηση τους από γιατρό στο κτίριο του Οίκου Ναύτη στη Χίο. Όπως είπε, γι’αυτό το ζήτημα αύριο θα έχει ραντεβού με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τη Δευτέρα με τον Υφυπουργό Εργασίας Ν. Μηταράκη, προκειμένου να ζητήσει την μεσολάβησή τους για να υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας το οποίο έχει την αρμοδιότητα για ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ακόμη γνωστοποίησε ότι στη συνεδρίασή του, την επόμενη Πέμπτη 28/11, το Δ.Σ. του Οίκου Ναύτη θα λάβει απόφαση για την παραχώρηση στο νοσοκομείο Χίου εξοπλισμού των κλειστών ιατρείων του οργανισμού στο νησί μας.

Ήδη έχει γίνει η καταγραφή τους και από το «Σκυλίτσειο» και αναμένεται η αποστολή στον οργανισμο της λίστας συγκεκριμένων αιτημάτων, ενώ επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά της δέσμευσή του ο Ο.Ν. να διαθέσει χρήματα για την αίθουσα καρκινοπαθών στο Σκυλίτσειο, λέγοντας ότι στον προϋπολογισμό του 2020 θα εντάξει ποσό 50.000 ευρώ γι' αυτό το σκοπό, άμεσα αξιοποιήσιμο εφ' όσον αρθούν όποια προβλήματα υπάρχουν.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 07:31

Από την ανάρτηση του Κ. Μαρδά στο Facebook για την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

"Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, πέθανε ένας γενναίος πολιτικός, που εμείς οι ... "προοδευτικοί " τον βλέπαμε ως ...Ιούδα...

Και μετά , ως κυβέρνηση, ο δικός μας, εφάρμοσε κατά ... γράμμα , ό, τι είχε πει ο... "Ιούδας" για την εσωτερική πολιτική και εξωτερική πολιτική...

Βέβαια, θα επαναλάβω, αυτό που μου είχε πει ο μεγάλος Μίκης, που είχε διατελέσει και υπουργός του, όταν τον ρώτησα σε ένα ταξίδι στην Άγκυρα για να μεταφέρει μήνυμα στον Οζάλ :

"Ο Μητσοτάκης, είναι σαν τον διαβασμένο γιατρό... Κάνει σωστή διάγνωση... Αλλά στην εγχείρηση δεν σου βάζει αναισθητικό ! "