Με δύο ή ένα ασθενοφόρο στην βάρδια δεν καλύπτεται όλη η Χίος

Σύντευξη στην "Α" του ΕΚΑΒίτη Δημήτρη Μπακλού, με αφορμή το νέο περιστατικό βίας σε συνάδελφό του
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 16/05/2019 - 14:19

Στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ βρίσκεται η βαθύτερη αιτία για τα περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουν πληρώματα των ασθενοφόρων, όπως το χθεσινό στα σχολεία του Βουνακίου που κατέληξε με έναν ΕΚΑΒίτη γρονθοκοπημένο και ζημιές στο ασθενοφόρο, όπως προκύπτει από τα όσα είπε στην «Α» ο Δημήτρης Μπακλούς Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής του Σωματείου Χίου του ΕΚΑΒ.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό», ανέφερε λέγοντας ότι τα ασθενοφόρα με τη δύναμη που υπάρχει αυτή τη στιγμή και τις βάρδιες που έχουν βγει δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά και ενδεχόμενα να υπάρχουν και καθυστερήσεις.

«Αν εγώ είμαι στη Βολισσό, πώς θα καλύψω άμεσα ένα άλλο συμβάν που θα γίνει την ίδια ώρα στην κεντρική Χίο, αν υπάρχει ένα ασθενοφόρο στην βάρδια;», διερωτήθηκε.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, όπως είπε, δεν  γνωρίζει τις λεπτομέρειες (χρόνος κλήσης, άφιξη κ.λ.π.), όμως η πληροφόρηση που είχε είναι ότι το ασθενοφόρο έφτασε σε 8 λεπτά.

Σύμφωνα με τον κο Μπακλού χρειάζεται άμεσα να αυξηθεί το προσωπικό στη Χίο, ώστε να λειτουργούν 3 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια και από 2 το απόγευμα και το βράδυ. Σήμερα στην πρωινή βάρδια το ΕΚΑΒ έχει 2 ασθενοφόρα, κατά περίπτωση στην απογευματινή – όπως είπε- υπάρχουν 1 με 2 και το βράδυ μόνο 1!

Μάλιστα όσον αφορά τον εξοπλισμό, από το στόλο των ασθενοφόρων που υπάρχει στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, τρία και ένα μικρό – παλιό, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι σε λειτουργία, ενώ εκείνο το οποίο υπέστη ζημιές χθες από την επίθεση του 40χρονου, πρέπει να επισκευαστεί άμεσα γιατί αλλιώς αν στο μεταξύ παρουσιαστεί πρόβλημα σε ένα από εκείνα που χρησιμοποιούνται δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση.

ekneyrismenos_pateras_xespase_sto_asthenoforo_kai_stoys_ekavites

Σχετικά Άρθρα