Με το ΠΑΜΕ στην Απλωταριά στις 8 του Δεκέμβρη

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων
Τρί, 06/12/2016 - 16:07

H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  προωθώντας αταλάντευτα τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της μεγαλοεργοδοσίας, επιταχύνει τις διαδικασίες του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης ενώ στα σκαριά βρίσκεται η υπογραφή του 4ου μνημονίου. Ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά- αντιλαικά  μέτρα σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο. Επιδιώκει να τα ψηφίσει άρον –άρον, αιφνιδιαστικά χωρίς αντιδράσεις.

Γι’ αυτό το λόγο αποκτάει ιδιαίτερη σημασία η συμμετοχή μας στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Είναι ανάγκη να βάλουμε την δική μας σφραγίδα στην επιτυχία της απεργίας. Να σημάνει απεργιακός συναγερμός!

Η κυβέρνηση και κουαρτέτο θέλουν να μας φορτώσουν στην πλάτη μας:

  • Παραπέρα «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης, με κρατική στήριξη και επιδότηση, στο όνομα τάχα της αποτροπής των ομαδικών απολύσεων.
  • Πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, με την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης, αλλά και την αύξηση του ανώτερου ποσοστού απολύσεων από το 5% στο 10% για τις μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 150 εργαζομένων).
  • Θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, με παρεμβάσεις στις διατάξεις για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας, στη χρηματοδότηση των συνδικάτων, «αυστηροποίηση» της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, επαναδιατύπωση του νόμου σχετικά με το λοκ άουτ.
  • Διατήρηση της ΠΥΣ αρ. 6 του 2012 και όλων των καταστροφικών αποτελεσμάτων που επέφερε στη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μαζί με τη διαιώνιση του αίσχους του «υπο-κατώτερου» μισθού σε βάρος της νέας γενιάς.
  • Διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που οδήγησε στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών και στην επί της ουσίας επιβολή των ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης.
  • Αύξηση του ΦΠΑ. Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμη απαράδεκτο και άδικο μέτρο που πλήττει ήδη το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών που κατοικούν ή εργάζονται στα νησιά.

Η έκπτωση του ΦΠΑ δεν χαρίστηκε στους νησιώτες. Διεκδικούμε να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να καταργηθεί (και όχι απλά μείωση) του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

 

 

Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα παντού

Καθημερινά μέσα από μαζικές ,συλλογικές διαδικασίες να εκφράζεται η καταδίκη των μέτρων παλιών και νέων, από όλο και περισσότερους ,να προετοιμαζόμαστε για  κορύφωση στην πανεργατική απεργία.

Είναι ανάγκη τώρα όλοι εμείς που τα δικαιώματα μας , οι ανάγκες μας γίνονται βορά των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών του κλάδου  για να αυγατίζουν τα κέρδη τους να πάρουμε ξεκάθαρη θέση, να δώσουμε την δική μας απάντηση. Να μπούμε όλοι μπροστά, όλοι όσοι συνειδητοποιούμε το μέγεθός της επίθεσης και την ανάγκη επιθετικής απάντησης. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τον καθένα μας.

Το κάλεσμα του σωματείου μας μπορεί και πρέπει να φτάσει σε όλους τους συναδέλφους, χέρι με χέρι, από κάθε μέλος μας.

Τίποτα  δεν έχουμε να περιμένουμε από την "διαπραγμάτευση" ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Συμφωνούν από κοινού όλες αυτές οι δυνάμεις  στο νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει σε εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από εμάς.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Όλες οι εξελίξεις και στο κλάδο μας επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση τώρα. Έχουμε εμπειρία απ’ όλη την Ελλάδα, για παράδειγμα οι  εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου που τρείς μήνες μετά την συμφωνία με τον Σκλαβενίτη εξακολουθούν να ζουν στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια βλέποντας την πλειοψηφία των καταστημάτων άδεια και κάποια καταστήματα να κλείνουν, οι εργαζόμενοι του Βερόπουλου - MY MARKET που γονατίζουν από την εντατικοποίηση, οδηγούνται κατά δεκάδες στην ανεργία, παρά τις υποσχέσεις για "εργασιακό παράδεισο" μετά την μεταξύ συμφωνία των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι στα πολυκαταστήματα και στις πολυεθνικές που καλούνται να δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα, οι εκατοντάδες από την Ηλεκτρονική κ.α. που έβαλαν λουκέτο και είναι αντιμέτωποι με το βραχνά της ανεργίας  είναι όλοι αυτοί που πρέπει να βρεθούν στη πρώτη τη γραμμή του αγώνα.  

         Απαντάμε στην εργοδοτική τρομοκρατία που μέρα με την μέρα μπροστά και στην απεργία θα εντείνεται βάζοντας εμπόδια στη συμμετοχή μας και στην οργάνωση. Δεν είναι πρώτη φορά που ενεργοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της θα θελήσει και με το καρότο και με το μαστίγιο να αποκόψει κάθε αγωνιστική διάθεση.

Προσπερνάμε την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της  ΓΣΕΕ, της  ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) που με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους. Έκαναν και κάνουν τα πάντα, να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα αποφασίζουν ξεχωριστές απεργίες στις 24 Νοέμβρη για το δημόσιο και 8 Δεκέμβρη για τον Ιδιωτικό τομέα. Τελικά, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ πήρε καθυστερημένα την απόφαση για συμμετοχή και των δημόσιων υπαλλήλων στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Ομοσπονδία του κλάδου που από τη μια προκηρύσσει απεργίες ντουφεκιές για την Κυριακάτικη Αργία και από την άλλη κάνει ότι πέρνα από το χέρι της για να εμποδίσει την οργάνωση των εργαζόμενων του κλάδου.  

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ,10.30 πμ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Σχετικά Άρθρα