Με στόχο την ολοκλήρωση μεγάλων έργων ο απολογισμός Πεπραγμένων της Π.Ε Χίου

ΥΓΕΙΑ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ- ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ - ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 18/09/2020 - 14:07

Εντός της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καθορισμού ελέγχου της ευστάθειας του σκληρού επιχώματος του φράγματος Κόρης Γεφύρι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος κατά την διάρκεια συνέντευξης για τον απολογισμό πεπραγμένων κατά τον 1ο χρόνο της θητείας του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει τον πρώτο χρόνο λέγοντας ότι ακόμη και τα πιο… μικρά έργα βοηθούν στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

«Όλες μας οι προσπάθειες και οι ενέργειες είχαν ως βάση 5 άξονες προτεραιοτήτων. Την ενίσχυση των υπηρεσιών της ΠΕ Χίου, με προσωπικό, την επανεκκίνηση και ενεργοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στα κορυφαία έργα υποδομής, με γρήγορους ρυθμούς, την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και την επιθυμία του τόπου μας να προστατευτεί η φυσιογνωμία του και η ακεραιότητά του από τους κινδύνους της μεταναστευτικής κρίσης και  τέλος ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων μας σε ορίζοντα βάθος χρόνου.

Ανάμεσα στα έργα που είναι σε εξέλιξη  είναι οι επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο της Παθολογικής, οι επεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, καθώς και πολλά αλλά.

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου τόνισε ότι: Κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της σταθερότητας των απόψεών μας, συνεχίζουμε, παρά τις πιέσεις, να επιδιώκουμε ένα Βόρειο Αιγαίο αποφορτισμένο από τους κινδύνους της μαζικής μετανάστευσης.

Παράλληλα ο κ. Μπουγδάνος  τόνισε ότι σύντομα, θα γίνει μια εκτεταμένη παρουσίαση των στόχων της Π.Ε Χίου, όπως θα αποτυπωθούν στις επόμενες Προγραμματικές Περιόδους και θα δώσουν το στίγμα για τη Χίο των επόμενων δεκαετιών.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου αναφέρθηκε στην υλοποίηση της δέσμευσης του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για αυτεξούσιο ρόλο της Χίου στην Περιφέρεια και ισότιμο εταίρο στο Βόρειο Αιγαίο υπογραμμίζοντας ότι :«Χαιρετίζω την παρουσία στη Χίο τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών και ενός εντεταλμένου συμβούλου».

Αναλυτικά στην εισήγηση του επεσήμανε: 

ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

Α. Ένας διοικητικός μηχανισμός παράγει αντίστοιχα με το βαθμό στελέχωσης του.

Η αποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας αποτέλεσε το κορυφαίο πρόβλημα.

Η αδυναμία προσλήψεων αντιμετωπίστηκε με την αναβάθμιση των κριτηρίων και των απαιτήσεων για τους νεοπροσληφθέντες συμβασιούχους.

Το στελεχιακό δυναμικό των 8μηνιτών έχει πλέον πλούσια επιστημονικά κριτήρια κατάρτισης που θα βοηθήσουν το έργο μας έστω τους επόμενους λίγους μήνες.

Ταυτόχρονα η καθημερινή συνεργασία με το υφιστάμενο προσωπικό και ο σεβασμός στην ιεραρχία και τα προσόντα του καθενός έχουν αυξήσει κατακόρυφα το ρυθμό παραγωγικότητας.

Β. Η επανεκκίνηση και ενεργοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στα κορυφαία έργα υποδομής.

Αναλάβαμε την ευθύνη και την συμπληρωματική χρηματοδότηση της πτέρυγας της Παθολογικής του «Σκυλίτσειου».

Είμαστε εμείς ο φορέας επίσπευσης των ενεργειών για τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου, με τη δημοπράτηση των έργων μετατόπισης της παραλιακής και την τάχιστη ολοκλήρωση των συγκεκριμένων διαδικασιών.

Εντός της εβδομάδας ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες καθορισμού ελέγχου της ευστάθειας του σκληρού επιχώματος του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Από την πορεία του ελέγχου θα καθοριστούν όλες οι εναπομείνουσες ενέργειες.

Διασώσαμε το έργο διαμόρφωσης της «μεγάλης φυσικής διαδρομής» της Χίου με την καθοριστική συμβολή και συνεργασία των Φίλων Μονοπατιών Χίου.

Το έργο έχει υποβληθεί ολοκληρωμένο για αξιολόγηση – χρηματοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου και με την υλοποίησή του, θα δώσει το στίγμα της επιθυμητής ανάπτυξης για τη Χίο των επόμενων χρόνων.

Γ. Επιτελέσαμε στο ακέραιο όλες τις καθορισμένες από το ρόλο μας επεμβάσεις στους τομείς ευθύνης μας.

Θέλω να πιστεύω πως δεν επιτρέψαμε στην κοινωνία της Χίου να δαπανήσει χρόνο και δυνάμεις για δράσεις που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και από ολιγορία μας έγιναν θέμα.

Ήμασταν ένα βήμα πριν επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Δ. Αφουγκραστήκαμε το εθνικό συμφέρον και την επιθυμία του τόπου μας να προστατευτεί η φυσιογνωμία του και η ακεραιότητά του από τους κινδύνους της μεταναστευτικής κρίσης.

Κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της σταθερότητας των απόψεών μας, συνεχίζουμε, παρά τις πιέσεις, να επιδιώκουμε ένα Βόρειο Αιγαίο αποφορτισμένο από τους κινδύνους της μαζικής μετανάστευσης.

Ε. Σχεδιάζουμε τις παρεμβάσεις μας σε ορίζοντα βάθος χρόνου.

Πολύ σύντομα θα κληθείτε για μια εκτεταμένη παρουσίαση των στόχων μας, όπως τούτοι θα αποτυπωθούν στις επόμενες Προγραμματικές Περιόδους και θα δώσουν το στίγμα μας για τη Χίο των επόμενων δεκαετιών.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ την υλοποίηση της δέσμευσης του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για αυτεξούσιο ρόλο της Χίου στην Περιφέρεια και ισότιμο εταίρο στο Βόρειο Αιγαίο.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ την παρουσία στη Χίο τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών και ενός εντεταλμένου συμβούλου.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ και ευχαριστώ τη διάθεση των στελεχών της Περιφέρειας να υποβοηθήσουν, ακόμα και εκτός χρόνου εργασίας τους, τους κοινούς μας στόχους. Απομένει, το επόμενο διάστημα, να τους κάνουμε κοινούς στόχους για όλη τη Χίο.

vima_-_vima_i_oloklirosi_toy_fragmatos_koris_gefyri

Σχετικά Άρθρα