Με τη γραμμή ΠΑΜΕ συντάσσεται το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Καταγγέλλει πλειοψηφία ΓΣΕΕ και ΕΚΧίου
Παρ, 05/04/2019 - 11:15

Ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο εξέδωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου που ζητά από το εργατικό κέντρο Χίου να πάρει θέση.

Το σωματείο καταφέρεται της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα σημειώνει:

«Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στο νησί μας, τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, για όσα διαδραματίστηκαν στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ θέλοντας να κρυφτεί από τους εργαζόμενους προσπάθησε να πραγματοποιήσει Συνέδριο σε πολυτελή ξενοδοχεία τη μια φορά στην Καλαμάτα και την άλλη στη Ρόδο. Έτσι νόμιζε ότι μπορεί να κρύψει τις βρωμιές της και να μπάσει τους εργοδότες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έτσι νόμιζε ότι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις νοθείες της και να μοιράσουν τις καρέκλες, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν καρφωθεί πάνω.

Αυτά που έζησαν και έγιναν μάρτυρες οι συνάδελφοί μας απ αρχής του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα δεν ήταν τίποτα μπροστά σ αυτά που διαδραματίστηκαν στη Ρόδο. Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να βάλει τους εργοδότες να συμμετέχουν και να κάνουν κουμάντο στις αποφάσεις του εργατικού κινήματος. Το είχαν κατορθώσει άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια (μέχρι που τους ξεσκέπασαν οι ταξικές δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Πάτρας) με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Καραγεωργόπουλο (εργοδότης εταιρίας ενοικίασης εργαζομένων σε καζίνο και ξενοδοχεία), που μάλιστα τυγχάνει να είναι και εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ και χαίρει της αμέριστης συμπαράστασης των εργατοπατέρων.

Οι καταγγελίες του ΠΑΜΕ έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό. Το Σωματείο μας έχει αναδείξει τη σαπίλα που επικρατεί και φτάνει και στο Εργατικό Κέντρο Χίου (ΕΚΧ), με δύο Σωματεία να βρίσκονται στο εξώδικο της ΔΑΣ (συσπειρώνεται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) μιας και σ αυτά συμμετέχουν λιγότεροι από δέκα εργαζόμενοι.

Τι θέση παίρνει σε όλα αυτά η ηγεσία του ΕΚΧ; Συμφωνεί με την παρουσία μπράβων και εργοδοτών στα συνδικάτα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ; Εξακολουθούν να αποδέχονται την παρουσία του εργοδοτικού σωματείου στις γραμμές του ΕΚΧ, με το ΔΣ να απαρτίζεται από στελέχη του σούπερ μάρκετ "MY MARKET"; Στηρίζουν στελέχη της εργοδοσίας με χιλιάδες ευρώ το μήνα μισθούς να παριστάνουν τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζόμενων; Γιατί σιωπά μπροστά στις μαφιόζικες αυτές ενέργειες;

Το Σωματείο μας στηρίζει τον αγώνα δεκάδων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για να απαλλαγεί το εργατικό κίνημα από τους εργατοπατέρες, τους εργοδότες και τους νόθους. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο και τίμιο εργαζόμενο σε αυτό τον αγώνα, που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη. Είναι ένας αγώνας δύσκολος που όμως μπορεί να δώσει ώθηση στους επίσης δύσκολους αγώνες για καλύτερους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.»

Σχετικά Άρθρα