Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Με τις ιδιωτικοποιήσεις θα πληρώνουμε ακριβότερα τις δημοτικές υπηρεσίες

Συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
Τετ, 23/10/2019 - 09:29
αρχείο

H  ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διαφωνούν με το άρθρο που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και δίνει το δικαίωμα στα δημοτικά συμβούλια με σχετική πλειοψηφία να αποφασίζουν για την εκχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το επονομαζόμενο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιφέρει μεταξύ άλλων:
α) συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ειδικά στις κλαδικές. Βάζει με αυτό τον τρόπο σε μόνιμη «πρέσα» μισθούς και δικαιώματα.
β) Θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
γ) Την ίδια ώρα , επεκτείνοντας την υπάρχουσα νομοθεσία και καταργώντας διατάξεις που δυσκόλευαν κάπως τις ιδιωτικοποιήσεις, δίνει τη δυνατότητα στους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια, «κατά την κρίση τους» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία και αιτιολόγηση, να εκχωρούν σε ιδιωτικές εταιρίες τη συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού.

Δίνουμε δυναμικό παρών στην  μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα.
Οι κινητοποιήσεις να γίνουν υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Διεκδικούμε

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις  που θα πληρώνουμε ακριβότερα για αυτές τις υπηρεσίες, με τους δημοτικούς φόρους να αυξάνονται για να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές εταιρίες.
  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα Ανθυγιεινά!

Να μην περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ την τάχα «ταχύτερη» και «ορμητική» ανάπτυξη στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. Διεκδικούμε σύγχρονους  όρους  δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα, και την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας."

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 24/01/2020 - 15:41

 

Κατηγορηματικός ως προ το ότι συζητήθηκε στην  σύσκεψη στο Μαξίμου οτιδήποτε αφορά την δημιουργία κλειστών δομών, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Παντελή Μπουγδάνο, Παντελή Βρουλή και Νίκο Νύκτα, ο Κώστας Μουτζούρης  τόνισε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά όχι οι κλειστές δομές.

«Αναφέραμε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ΒορειοΑιγαιπελαγιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συμπληρώνοντας ότι προέχει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

«Ήμουν ξεκάθαρος στην συζήτηση που έγινε παρουσία και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Δεν συζητάμε για καμία δομή αν δεν οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη».

Ένα από τα θέματα που σύμφωνα με τον Κώστα Μουτζούρη οφείλει η κυβέρνηση να προτάξει είναι ο αυστηρός έλεγχος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

«Ο κ.Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αυστηρός έλεγχος και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ΜΚΟ», τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα  ο περιφερειάρχης επανέλαβε τις θέσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου ενώ τόνισε ότι τον πρώτο λόγο για την δημιουργία κλειστών δομών τον έχουν οι Δήμοι.