Ανακοίνωση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για την ενίσχυση των δομών Υγείας

Τετ, 12/08/2020 - 15:29

Την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης των δομών υγείας της Χίου τονίζει με ανακοίνωση του το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ λέγοντας ότι η εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 οδηγεί στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, με έκτακτη χρηματοδότηση και την προστασία όλων των εργαζομένων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.

Ειδικότερα σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

Η εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19 οδηγεί στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των δομών υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, με έκτακτη χρηματοδότηση και την προστασία όλων των εργαζομένων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού.

Στο «κλείσιμο» οδηγείται το Εργαστήριο Απεικονιστικής Ιατρικής του Νοσοκομείου της Χίου, του μοναδικού δημόσιου που διαθέτει σήμερα το Νησί μας, καθώς οι τρεις εναπομείναντες ιατροί του δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με την επικείμενη συνταξιοδότηση ενός εκ των τριών γιατρών του.

Το ερώτημα που τίθεται για την κυβέρνηση και τη διοίκηση το Νοσοκομείου είναι: Θέλουν να το κλείσουν για να οδηγήσουν τους ασθενείς – πελάτες στον ιδιωτικό τομέα, για να πληρώνουν αδρά την υγεία τους;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι οι τεράστιες λίστες αναμονής στα ραντεβού του αξονικού, μαγνητικού τομογράφου και του τμήματος υπερήχων οι οποίες έχουν συμπληρωθεί ως και το τέλος Δεκέμβριου του 2020, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιούνται οι συγκεκριμένες εξετάσεις από το νέο έτος!

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις προσωπικού και στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου μας, αφού σήμερα σύμφωνα με τον ανεπαρκή οργανισμό του στις 214 θέσεις που προβλέπονται για τη νοσηλευτική υπηρεσία υπηρετούν 109 άτομα, στη διοικητική υπηρετούν 39 άτομα από τα 67, ενώ για το παραϊατρικό προσωπικό στις 69 προβλεπόμενες θέσεις σήμερα υπηρετούν 37 άτομα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά σε αυτή την κατάσταση αρκείται στα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, στην ατομική ευθύνη και στη χρηματοδότηση των μεγαλοκαναλαρχών και των μεγάλων επιχειρήσεων για να μην χάσουν τα κέρδη τους, την ώρα που απολύουν και αποδιαρθρώνουν τις ήδη άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν.

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ μπροστά στο 2Ο κύμα της πανδημίας απαιτούμε:

Να ενισχυθεί άμεσα το εργαστήριο απεικονιστικής ιατρικής με μόνιμους γιατρούς και ακτινοχειριστές.  

Να αναμορφωθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Στελέχωση όλων των μονάδων υγείας με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και την αναγκαία σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες).

Την πλήρη λειτουργικότητα των ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Χίου.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα