Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Μέχρι το βράδυ... «φως» από το Υπ. Παιδείας για ένα ή δύο ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Σώζεται η ειδικότητα των πλοιάρχων στο Εσπερινό
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 09/10/2017 - 15:36
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέχρι το βράδυ αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας για τα 4 ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ της Χίου (1ο, Καρδαμύλων και Εσπερινό), μετά τη συνάντηση ου είχαν σήμερα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στ. Σταυρινούδης, ο εντεταλμένος για θέματα παιδείας δημοτικός σύμβουλος Χίου, Κώστας Καρατζάς 3μελής αντιπροσωπεία γονέων από τα ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην «Α» του Βουλευτή, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει κανονικά το τμήμα Πλοιάρχων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ και εξετάζεται η λειτουργία ενός ή δύο ακόμη τμημάτων από τα υπόλοιπα τρία ολιγομελή (2 στο 1ο ΕΠΑΛ και 1 στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων), για τα οποία η απόφαση θα τους γνωστοποιηθεί μέχρι το βράδυ.

Στον υφυπουργό τέθηκε και το ζήτημα της κατάργησης του τμήματος της ανθρωπιστικής κατεύθυνσης του ΓΕΛ Καρδαμύλων, για το οποίο όμως δεν είναι αρμόδιος, όπως είπε ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, αλλά τους ενημέρωσε ότι υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων και για τα ΓΕΛ.

Μάλιστα όπως είπε στην «Α» η Ειρήνη Κουντουρούδα, εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των Καρδαμύλων, τους έδειξε και έγγραφο λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΓΕΛ, στο οποίο περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο τμήματα του ΓΕΛ Καρδαμύλων.   

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 08/07/2020 - 21:10

Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το συσταθέν Μητρώο Χειριστών-Βοηθών Ασύλου, χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού, κ. Νότη Μηταράκη. 

Ο κ. Μηταράκης, ευχαρίστησε τους Προέδρους για την πολύτιμη συνδρομή τους στην ενημέρωση των μελών των συλλόγων τους αναφορικά με την σύσταση του Μητρώου, συμπληρώνοντας ότι ο δικηγορικός κλάδος έχει καθοριστική συμβολή στην αποσυμφόρησητων νησιών μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου.  

Το Μητρώο θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή μέσα στο 2020, με στόχο την έκδοση 5.000 αποφάσεων και σταδιακά, εντός του 2021, η εφαρμογή του θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. 

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των τριών νησιών, αναγνώρισαν την ουσιαστική μείωση των ροών και των διαμενόντων στα νησιά. 

Άμεσα αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζονται η αμοιβή των μελών του Μητρώου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής