Μέσα στη βροχή οι μετανάστες στη Μυτιλήνη ελλείψει Δομής Απομόνωσης

Κοινοτάρχης κοίμισε παιδιά στο αυτοκίνητο της και μπήκε σε... καραντίνα
Πέμ, 07/05/2020 - 18:46

Την ίδια ώρα που το επίσημο κράτος είχε εγκαταλείψει χθες βράδυ στην παραλία υπό βροχή, τους 51 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φθάσει στη Λέσβο από το πρωί, η Πρόεδρος της Κοινότητας Σκαλοχωρίου Δέσποινα Μαϊάκη, ανέδειξε την καλύτερη πλευρά του λαού της Λέσβου. Πήρε το αυτοκίνητο της, κατέβηκε στο Καλό Λιμάνι και έμεινε εκεί όλη τη νύχτα «φιλοξενώντας» τρία παιδιά (τα μικρότερα από τα επτά που περιλαμβάνονται στους 51 αφιχθέντες) και τις μητέρες τους.

«Εγώ να κοιμάμαι στο σπίτι μου και παιδιά δυο μηνών, δυο και τριών χρονών να είναι στο κύμα κάτω από τη βροχή δε το άντεχα. Κατέβηκα στο Καλό Λιμάνι και έδωσα για όσο κράτησε η βροχή στέγη σε τρία από τα παιδιά και τις μητέρες τους» λέει στο «Ν» η κ. Μαϊάκη. Και συνεχίζει: «Φόρεσα μάσκα, έβαλα γάντια και έμεινα μαζί τους στο αυτοκίνητο. Δε γινόταν αλλιώς. Ε και σήμερα από το πρωί καραντίνα κι εγώ μαζί με αυτούς. Δε ξέρω τι θα πουν ξέρω μόνο ότι εγώ αυτό έπρεπε να κάνω».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στην ακτή Γιαλοτσίπια, δυο χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό Καλό Λιμάνι και οι 51 μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν χθες σε ακτή της ευρύτερης περιοχής Σκαλοχωρίου. Εκεί και τέθηκαν σε καραντίνα.

Να θυμίσουμε ότι χθες, επειδή δεν είχε βρεθεί το πού θα μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι προκειμένου να μπουν σε καραντίνα για 15 μέρες στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού  εγκαταλείφτηκαν στην παραλία του οικισμού Σκαλοχώρι με τους 15 περίπου μόνιμους κατοίκους. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο οικισμός Καλό Λιμάνι είναι τόπος όπου καθημερινά επισκέπτονται πολλοί μόνιμοι κάτοικοι του Σκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου αναζητείται χώρος ο οποίος θα λύσει μόνιμα το ζήτημα της καραντίνας στην οποία θα τίθενται όσοι μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στα όρια του Δήμου δυτικής Λέσβου. Κι αυτό γιατί θεωρείται δεδομένο πλέον ότι η «λύση» της χρήσης του λεγόμενου «Stage 2» στη Σκάλα Συκαμνιάς δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων.

Πηγή: Nησί Μυτιλήνης

Σχετικά Άρθρα