Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Μετά τον μικροβιολόγο και χωρίς παθολόγο το Κέντρο Υγείας Χίου

Κ. Λίνας, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Χίου: Αν δεν ενδιαφερθεί για κάλυψη των αναγκών το Υπ. Υγείας θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις
Τετ, 24/07/2019 - 14:36

Χωρίς μόνιμο παθολόγο μένει το επόμενο διάστημα το Κέντρο Υγείας Χίου  αφού και ο τελευταίος – Παντελής Βρουλής, που είναι παράλληλα και ελεγκτής-  οδεύει προς συνταξιοδότηση και ανάληψη νέων καθηκόντων μετά την εκλογή του στην Περιφέρεια.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού προκαλεί ήδη την πρώτη παρέμβαση – μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης- του Εργατικού Κέντρου Χίου, με τον Πρόεδρό του, Κώστα Λίνα, να δηλώνει στο Ράδιο "Α" ότι αν μέσα στον επόμενο μήνα δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις επί των αιτημάτων που καταγράφουν σε επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις.

Επί της ουσίας το Εργατικό Κέντρο υιοθετεί το κείμενο αιτημάτων που συνυπογράφουν ο Δ/ντής της Υγειονομικής Μονάδας Χίου, Νίκος Ταναϊνης και ο ελεγκτής Ιατρός, Παντελής Βρουλής και ζητούν άμεσα τις παρακάτω προσλήψεις:

2 Διοικητικών υπαλλήλων, 1 βοηθού ακτινολογικού εργαστηρίου, 1 βοηθού μικροβιολογικού εργαστηρίου, 1 με 2 μικροβιολόγους (ακόμη και βιοπαθολόγου), 2 παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, και από 1 παιδίατρο και οφθαλμίατρο.

Ο κ. Λίνας μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει και στο μικροβιολογικό εργαστήρι του Κέντρου Υγείας μιας και η μόνη μικροβιολόγος που υπηρετούσε εκεί διορίστηκε στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο αριθμός των αιμοληψιών που γίνονται στο Κέντρο στις 10 με 15 ημερησίως.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 18:56

Την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Χίου πήρε η απόφαση για το κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος μετά από ενημέρωση που προηγήθηκε στο σώμα από τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

«Σε πρώτη φάση θα κλείσουμε τον δήμο και τις υπηρεσίες του» ανέφερε ο κ.Κάρμαντζης τονίζοντας ότι φοβάται οποιαδήποτε μορφή συγκέντρωσης καθώς δεν υπάρχει η\το χρονικό περιθώριο ενημέρωσης των πολιτών έτσι ώστε να είναι μαζική.

Την πρόταση για δυναμική κινητοποίηση κατέθεσε ο επικεφαλής της «συμμαχίας Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δείχνουν την Χίο να αδικείται έναντι των άλλων νησιών.

«Ειπώθηκε ότι θα κλείσει η Μόρια και η Σάμος αλλά πουθενά δεν ακούσαμε για κλείσιμο της ΒΙΑΛ», ανέφερε ο κ.Τριαντάφυλλος.

Την παράμετρο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Χίο έθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης με τον Σταμάτη Κάρμαντζη να απαντά ότι έχει μένει αναπάντητη η πρώτη επιστολή του δήμου Χίου και θα αποσταλεί και δεύτερη.

Στο μεταξύ την επαναφορά των προηγούμενων συντελεστών στην τιμολόγηση των χωριών της Αμανής, της Ομηρούπολης και των Καρδαμύλων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στην συζήτηση που έγινε  προκειμένου να εγκριθεί η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ.

Η αρχική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ προέβλεπε εξίσωση των χωριών αυτών με άλλες περιοχές, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνουν ως έχουν οι συντελεστές στις ανωτέρω περιοχές.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη για τα ανταποδοτικά τέλη του 2020, με τους αρμοδίους αντιδημάρχους  Χάρη Μπουρνιά και Παναγιώτη Αναγνώστου να τονίζουν ότι υπάρχει πρόθεση για μείωση αλλά δυστυχώς η υποχρηματοδότηση από την κυβέρνηση δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι για το 2020 τα ανταποδοτικά τέλη παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια  ενώ η πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου για μείωση στο 50% των ανταποδοτικών τελών σε νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χωριά , θα κοστολογηθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χίου και θα επανεξεταστεί.

Παράλληλα στην συνεδρίαση κατατέθηκε και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των ανταποδοτικών τελών με γνώμονα την οικονομική κρίση και την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοικοκυριά.