Μετά τον μικροβιολόγο και χωρίς παθολόγο το Κέντρο Υγείας Χίου

Κ. Λίνας, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Χίου: Αν δεν ενδιαφερθεί για κάλυψη των αναγκών το Υπ. Υγείας θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις
Τετ, 24/07/2019 - 14:36

Χωρίς μόνιμο παθολόγο μένει το επόμενο διάστημα το Κέντρο Υγείας Χίου  αφού και ο τελευταίος – Παντελής Βρουλής, που είναι παράλληλα και ελεγκτής-  οδεύει προς συνταξιοδότηση και ανάληψη νέων καθηκόντων μετά την εκλογή του στην Περιφέρεια.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού προκαλεί ήδη την πρώτη παρέμβαση – μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης- του Εργατικού Κέντρου Χίου, με τον Πρόεδρό του, Κώστα Λίνα, να δηλώνει στο Ράδιο "Α" ότι αν μέσα στον επόμενο μήνα δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις επί των αιτημάτων που καταγράφουν σε επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις.

Επί της ουσίας το Εργατικό Κέντρο υιοθετεί το κείμενο αιτημάτων που συνυπογράφουν ο Δ/ντής της Υγειονομικής Μονάδας Χίου, Νίκος Ταναϊνης και ο ελεγκτής Ιατρός, Παντελής Βρουλής και ζητούν άμεσα τις παρακάτω προσλήψεις:

2 Διοικητικών υπαλλήλων, 1 βοηθού ακτινολογικού εργαστηρίου, 1 βοηθού μικροβιολογικού εργαστηρίου, 1 με 2 μικροβιολόγους (ακόμη και βιοπαθολόγου), 2 παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, και από 1 παιδίατρο και οφθαλμίατρο.

Ο κ. Λίνας μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει και στο μικροβιολογικό εργαστήρι του Κέντρου Υγείας μιας και η μόνη μικροβιολόγος που υπηρετούσε εκεί διορίστηκε στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο αριθμός των αιμοληψιών που γίνονται στο Κέντρο στις 10 με 15 ημερησίως.

Σχετικά Άρθρα