Χίος, Τρίτη 16 Ιουλίου

Μετακομίζουν οι υπηρεσίες της ΠΕ Χίου στο Κολέγιο

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/06/2018 - 15:35

Στον πρώτο όροφο του πρώην κολεγίου μετακομίζουν σταδιακά 4  υπηρεσίες της περιφερειακής Ενότητας Χίου, με την αρχή να γίνεται από την διεύθυνση  Ανάπτυξης ενώ ακολουθεί  η διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας.

«Είναι μια καλή είδηση», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης  τονίζοντας τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από την ΠΕ Χίου.

«Θα υπάρχει μια εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα που είναι  χιλιάδες ευρώ ετησίως», δήλωσε ο κ.Κάρμαντζης  συμπληρώνοντας ότι κυριότερο όλων είναι  η συγκέντρωση   των υπηρεσιών στον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα την  καλύτερη εξυπηρέτηση πολίτη  αλλά και  τον πληρέστερος έλεγχος της λειτουργίας των υπηρεσιών .

Επόμενη υπηρεσία που θα μετακομίσει στο ισόγειο του κολεγίου είναι η Διεύθυνση Υγείας Πρόνοιας ενώ τελευταία θα μετακομίσει η Διεύθυνση Μεταφορών.

Η πλήρη ανάπτυξη των υπηρεσιών υπολογίζεται στο τέλος Ιουλίου ενώ κατά την διάρκεια της μετακόμισης θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες  περιπτώσεις.

Προβληματική όμως είναι η πρόσβαση στο νέο κτήριο καθώς δεν έχει διαμορφωθεί ο αύλειος χώρος ενώ αν και υπάρχουν τα χρήματα δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση από το  παρκινγκ του ΕΥΟΔΟΥ  έως  την είσοδο του Κολλεγίου.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Επόμενη Μέρα"
Τρί, 16/07/2019 - 19:41

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, βρέθηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επόμενη Μέρα» και μίλησε για ζητήματα σοβαρά που απασχολούν την επικαιρότητα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας καθώς και στο θέμα της κατάργησης της έκδοσης ΑΜΚΑ στους μετανάστες. 

Για τις συντάξεις χηρείας συγκεκριμένα ανέφερε:

 

«Για εμάς το θέμα των συντάξεων χηρείας είναι ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα και δεν θέλουμε να καθυστερήσει καθόλου να επιλυθεί. Ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν ανάλγητος με τις χήρες, μειώνοντας από το 70% στο 50% το ποσοστό αναπλήρωσης που έπαιρνε η χήρα. Επιπροσθέτως, έθεσε και ηλικιακούς περιορισμούς, καθώς πολλές από τις χήρες θα έπαιρναν συντάξεις μόνο για τρία χρόνια. Μετά από τη γενική κοινωνική κατακραυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πριν από λίγους μήνες τη διάταξη, επαναφέροντας τις συντάξεις εκεί όπου ήταν. Εντούτοις, στην πορεία ανακαλύψαμε πως δεν έχει υπογράψει το Υπουργείο Εργασίας την εγκύκλιο που χρειάζεται προκειμένου να εφαρμοσθεί η πληρωμή της διαφοράς και να γίνει ο επανυπολογισμός. Επιπλέον, η μη υπογραφή της εγκυκλίου είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει παραγγελθεί από τη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης του ΕΦΚΑ, το απαραίτητο λογισμικό το οποίο χρειάζεται κάποιες εβδομάδες να ετοιμαστεί και το οποίο μπαίνει στο σύστημα του ΕΦΚΑ και αναπροσαρμόζει ηλεκτρονικά τις συντάξεις, προκειμένου να μην χρειαστεί να εκδοθούν νέες αποφάσεις και να ολοκληρωθεί σύντομα…

Ολοκληρώνοντας πρόσθεσε πως προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν, ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τη Μηχανογράφηση, προκειμένου να επανυπολογιστούν και να καταβληθούν οι συντάξεις χηρείας το συντομότερο δυνατόν. 

Εν συνεχεία, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατάργηση του ΑΜΚΑ για τους μετανάστες:

 

«Βάσει νομοθεσίας που υπήρχε τα τελευταία χρόνια, δινόταν ένας προσωρινός αριθμός σε εκείνους που ήταν στη χώρα μας σαν πρόσφυγες και μετανάστες. Η διαδικασία αυτή δεν εφαρμόσθηκε ποτέ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιουλίου, το Υπουργείο Εργασίας πέρασε μια εγκύκλιο, προκειμένου να δίνεται αριθμός ΑΜΚΑ- με τα αντίστοιχα δικαιώματα πρόσβασης στην αγορά εργασίας και στην υγειονομική περίθαλψη που αυτό συνεπάγεται- χωρίς κανέναν απολύτως κριτήριο. Οποιοσδήποτε έμπαινε στη χώρα μας για λίγες ημέρες, μπορούσε να εκδώσει ΑΜΚΑ και να λάβει μόνιμα δικαιώματα… Η κυβέρνησή μας ανέστειλε την εν λόγω εγκύκλιο και θα επανέλθουμε έπειτα από την απαραίτητη μελέτη που πρέπει να γίνει, με ένα μόνιμο μηχανισμό, που θα αφορά όσους είναι νόμιμα στη χώρα μας, όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας, καθώς και εκείνους που κατοικούν με άδεια παραμονής στην Ελλάδα».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: https://youtu.be/0-n0_x7nOeg

amesa_tha_prohorisoyme_se_oles_tis_energeies_gia_ton_epanypologismo_ton_syntaxeon_hireias