Μέτρα προστασίας στην ΒΙΑΛ για τον κορωνοϊό ζητούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χίου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 19/10/2020 - 15:02

Σε μια κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, κατέληξε η σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων στη ΒΙΑΛ.

Όπως λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος επτά είναι τα σημεία και τα αιτήματα με στόχο την προστασία τόσο των πολιτών όσο και των μεταναστών στο νησί.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, συναντηθήκαμε σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου οι 11 εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Χίου, με αφορμή την αυξανόμενη δυναμική κρουσμάτων κορωνοϊού στη ΒΙΑΛ.

Με το βάρος ευθύνης, που μας αναλογεί για την προστασία των κατοίκων της Χίου, ερχόμαστε με την επιστολή μας αυτή να ζητήσουμε την λήψη άμεσων μέτρων κι ενεργειών τόσο από την πλευρά του Υπουργείου σας όσο κι από τα συναρμόδια εμπλεκόμενα Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης της οποίας είστε Μέλος.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

  1. Τη διάθεση μηχανημάτων και όσων τεστ απαιτούνται, με σκοπό τον έλεγχο όχι μόνο του συνόλου των μεταναστών αλλά και των εργαζομένων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
  2. Άμεση ταυτοποίηση και καταγραφή του συνόλου των μεταναστών που διαμένουν εκτός ΒΙΑΛ και τον έλεγχό τους με τεστ.
  3. Παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κέντρο στο ΚΥΤ, το οποίο θα διαθέτει το απαραίτητο Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά τεχνολογικό εξοπλισμό.
  4. Αξιοποίηση του προσωπικού που διαθέτει ο ΕΟΔΥ στη Χίο για ουσιαστική συνδρομή με πραγματοποίηση τεστ και βοήθεια στο νοσοκομείο της Χίου.
  5. Άμεση προμήθεια ασθενοφόρου και επάνδρωσή του, με διαδικασία κατεπείγουσας ανάγκης, από το Υπουργείο σας, για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα κι αποτελεσματικά οι μεταφορές ασθενών από τη δομή στο Νοσοκομείο της Χίου και να μην επιβαρύνεται η ήδη επιβαρυμένη κίνηση των ασθενοφόρων του νοσοκομείου.
  6. Οι δαπάνες για τις δράσεις αντιμετώπισης να διέπονται από διαδικασίες κατεπείγοντος, προκειμένου να επιτυγχάνεται άμεση υλοποίηση αυτών κι ανάλογη αποτελεσματικότητα.
  7. Την άμεση απόδοση της χρηματοδότησης των 299.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ανάληψη δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid 19, τα οποία έχουν ήδη αργήσει.

Είναι εύκολο, πιστεύουμε, να κατανοήσετε το μέγεθος της αγωνίας μας, από τη στιγμή που η μοναδικότητα των στιγμών κτυπάει την πόρτα μας, για πολλοστή φορά, με ένα βάρος το οποίο δεν θα αντέξει η Τοπική Κοινωνία και οι υποδομές παροχής υγειονομικής περίθαλψης του νησιού μας.

Κε Υπουργέ, η Χίος μας και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σηκώνουν στις πλάτες τους ένα δυσβάσταχτο φορτίο εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει ως αποτέλεσμα πραγματικότητας.

Οφείλει, λοιπόν, η Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στην αντιμετώπιση του διαφαινόμενου προβλήματος, με τη λήψη όλων των μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία όλων.

Σε αντίθετη περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος συνολικής ανατροπής των δεδομένων τόσο σε υγειονομικό όσο και σε κοινωνικό - οικονομικό επίπεδο.

Σας καλούμε, λοιπόν, ως αρμόδιο Υπουργό αλλά και ως Χιώτη να ανταποκριθείτε άμεσα στα ζητούμενα και σας προσκαλούμε σε μια άμεση συνάντηση στη Χίο, προκειμένου να συζητήσουμε, επί του συγκεκριμένου θέματος, όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μαζί σας προκειμένου να δοθούν άμεσες λύσεις για το καλό όλων μας.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, για την Ολομέλεια των Περιφερειακών Συμβούλων Χίου

Παντελής Μπουγδάνος, Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Υ.Γ.: Με την επιστολή διαφωνεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Χίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

 

metra_prostasias_sti_vial_gia_ton_koronoio_zitoyn_oi_perifereiakoi_symvoyloi_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα