Μια από τα ίδια για τη δακοκτονία

Γ. Αμπαζής, περιφερειακός σύμβουλος ΛΑΣ: Παραμένουν στα ίδια οι πιστώσεις, ζητούμενο να ξεκινήσουν νωρίτερα οι ψεκασμοί
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 31/01/2023 - 15:19

Κριτική στην περιφερειακή αρχή άσκησε μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣ, Γιώργος Αμπαζής, αναφορικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας για το 2023, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός παραμένει σταθερός, παρόλο που το κόστος -ακόμη και τον φαρμάκων που χρησιμοποιούνται- έχει αυξηθεί σημαντικά.

Εκτός από την οικονομική παράμετρο, ο κος Αμπαζής διαφώνησε με την ανάθεση του έργου σε ιδιώτες, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο οι ψεκασμοί να ξεκινήσουν νωρίτερα και όχι Ιούνιο και Ιούλιο, όπως πέρσι, γεγονός που -όπως είπε- δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες στις οποίες πρόλαβε να κάνει αρκετή ζημιά ο δάκος.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που εγκρίθηκε η δακοκτονία, εγκρίθηκε επίσης και η ανάθεση μελέτης γεωμετρικής αποτύπωσης του Λωβοκομείου.

"Διαφωνήσαμε με την ανάθεσή της σε ιδιώτη μελετητή, έναντι ποσού 34.000 ευρώ, προτάσσοντας τις προσλήψεις προσωπικού στην περιφέρεια. Η περιφέρεια όμως οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη διάσωση και αξιοποίηση του Λωβοκομείου και προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε", ανέφερε ο κος Αμπαζής.

Σχετικά Άρθρα