Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις

Άρθρο του Λευτέρη Πυκνή
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 29/09/2019 - 21:09

Λένε συνήθως ότι μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις!

Οι περισσότερες φωτογραφίες καταγράφουν την ανωμαλία καί τόν ωχαδελφισμό τήν αδιαφορία και τήν κουλτούρα των κατοίκων της κάθε γειτονιάς !

Δεν θα καταγγέλλω τήν υπηρεσία καθαριότητας τού Δήμου, πού είναι άψογη τό τελευταίο διάστημα στην πόλη μας, αλλά τήν συμπεριφορά τών κατοίκων και των καταστημάτων πού γράφουν τίς καλοπροαίρετες υποδείξεις καί συστάσεις στά παλιά τους τα παπούτσια !

Δημοσιεύω το μποτιλιάρισμα από κατάστημα της γειτονιάς μου, για να φανεί πόσο... γαϊδουρινά σταθμεύουμε αν και με την εμπειρία του δεν έχω, δεν δεί γαϊδούρια, και είχαμε παλιά πολλά στην Καλλιμασιά, να συμπεριφέρονται έτσι.

 Οι κάδοι τών απορριμμάτων είναι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 6 καί Μαμούκα και Διοσκούρων γωνία !

Ό ξερός πεύκος και τά τσίγανα στο αλσύλλιο τού Μουσείου δίπλα στο Πανεπιστήμιο, δεν ξέρω ποιός είναι υπεύθυνος γιατί αποτελούν προσανάμματα για φωτιά !

Πάμε τώρα μπροστά στο Ιατρικό Μουσείο απέναντι από το Labusola ένα κομμάτι πεζοδρομίου εμποδίζει τά λεωφορεία νά περάσουν νά βγούνε έξω από την πόλη προς νότο ! Ό Δήμης Μυλωνάδης έχει απόλυτο δίκιο με το θέμα τού πάρκιν στο πίσω μέρος τού Μαιευτηρίου Χίου! Σήμερα ή σιδερένια πόρτα ήταν ανοιχτή και μπήκα μέσα είδα τό μαύρο χάλι αλλά και τόν μεγάλο ανεκμετάλλευτο χώρο στάθμευσης πού θα μπορούσε νά γίνει ωφέλιμος για τούς πολίτες γενικώς !

Τώρα τί νά πω για τό πάρκιν τού ΝΟΧ είναι ευκαιρία νά φτιαχτεί νά επεκταθεί και νά ισοπεδωθουν οι μπούρλοι λάκκοι !

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΝΟΧ είναι ετοιμόρροπες δεν είναι δυνατόν νά γίνει αναπαλαίωση πρέπει νά γκρεμίσουν και νά γίνουν νέες εγκαταστάσεις για νά μήν τίς βλέπει ο Μαύρος Καβαλάρης;

 Ήθελα να ξέρω όταν γίνονται οι εκδηλώσεις για τήν Μικρασιατική καταστροφή οι αρμόδιοι πού καταθέτουν στεφάνια δεν βλέπουν τόσο στραβοί καί αλλήθωροι είναι;

Θά επανέλθω για τόν ΝΟΧ με ιστορικά καί ζωντανά γεγονότα τών δεκαετιών 1950...1960 ...! Για όλες τις φωτογραφίες όλοι όσοι είναι αρμόδιοι ας κοιτάξουν νά κάνουν ότι είναι δυνατόν καί περνά από το χέρι τους για τό καλό τών πολιτών αλλά προτίστως για τήν ευπρέπεια τού νησιού μας !

Χίος 29 Σεπτεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης.

Σχετικά Άρθρα