Μια ζωή… καταδρομείς

7η χρονιά επίσκεψης στο νησί μας Εφέδρων καταδρομέων, που υπηρέτησαν την θητεία τους στη Χίο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 28/07/2019 - 09:02

Συνήθως εκεί που υπηρετούσαν παλιά οι στρατιώτες έριχναν «μαύρη πέτρα» πίσω τους.

Αυτό δεν συμβαίνει για τους άνδρες της Γ’ ΜΑΚ, οι γνωστοί μας Καταδρομείς, που παλιά υπηρετούσαν την θητεία τους στις Καρυές και σήμερα σε άλλο σημείο του νησιού.

Εκείνοι όχι μόνο δεν θυμούνται αρνητικά το νησί και την θητεία τους, αλλά αγαπούν στην κυριολεξία και τα δύο, μαζί με την πατρίδα μας, που αισθάνονται υπερήφανοι, που την υπηρέτησαν, όπως εξακολουθούν να κάνουν ακόμα ακόμα ως Έφεδροι Καταδρομείς.

Έτσι, σαν τάμα θύμησης και ευκαιρία ενός ακόμα ανταμώματος ουσίας, αρκετοί καταδρομείς διαφόρων ΕΣΣΟ έχουν συστήσει έναν άτυπο φορέα μεταξύ τους με τον τίτλο «Επανένωση» επικοινωνούν και μια φορά το χρόνο για ένα τριήμερο, εδώ και 7 χρόνια αφήνουν τις οικογένειες τους και επισκέπτονται το νησί και την Γ’ ΜΑΚ.

«Ερχόμαστε από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, ένας συνάδελφος ήρθε από την Νέα Υόρκη, για το ετήσιο προσκύνημα μας, το νησί που υπηρετήσαμε τη θητεία μας και το αγαπάμε γιατί μας αγάπησε και μας αγκάλιασε και εκείνο» μας είπε ως εκπρόσωπος της «Επανένωσης» ο Θεόδωρος Φελέκης, ειδικός Παθολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Διαβητολογικού Κέντρου Ν.Ν. Θ. Παπανικολάου, που ήρθε για την συνάντηση από την Έσεσσα.

Οι έφεδροι Καταδρομείς… ρούφηξαν ελαφρά μέσα τις μικρές κοιλίτσες των χρόνων τους, σήκωσαν το κεφάλι με τα γκρίζα μαλλιά τους στη σημαία και ψάλλοντας τον Εθνικό μας ύμνο συμμετείχαν στην έπαρση της σημαίας, που γίνεται κάθε Κυριακή στις 8.00 π.μ. στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα από άγημα της 96 ΑΔΤΕ.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη, που δίνοντας τους δώρο ένα βιβλίο, επεσήμανε την μεγάλου συμβολισμού κίνηση τους, που εκτός από τις δικές τους μνήμες δημιουργεί και επιπρόσθετο αίσθημα ασφαλείας στους κατοίκους του νησιού.

Στην όλη πρωτοβουλία συνέβαλε τα μέγιστα και ο Σύλλογος Εφέδρων Καταδρομέων του Νομού Χίου.

agapame_ti_hio_kai_erhomaste_kathe_hrono_gia_episkepsi

Σχετικά Άρθρα