Μήνυμα Περιφερειάρχη για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Δευ, 06/09/2021 - 19:31

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφορικά με την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου στη νήσο της καταγωγής του Χίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα της καταγωγής του τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Η επίσκεψή του εκτός από τον ιδιαίτερο συμβολισμό αποτυπώνει και το γνήσιο ενδιαφέρον του για ότι συμβαίνει στη Χίο αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.

Οι κρίσεις που διέρχεται ο τόπος μας Πανδημία , Μεταναστευτικό Προσφυγικό , οι κλιμακούμενες απειλές και διεκδικήσεις από Τουρκικής πλευράς, αλλά και όλες οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργούν επιτακτική την ανάγκη για κάθε είδους βοήθεια, συμπαράσταση και αλληλεγγύη, για την ειρήνη στην περιοχή και την ευημερία των Νησιωτών του Βορείου Αιγαίου.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αμερικής, ως τώρα στάθηκε αρωγός με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και κάθε άλλο ζήτημα προέκυψε με κοινωνική δικαιοσύνη και έργο αξιομνημόνευτο.

Ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα κοντά στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και ότι δίκαιο πρεσβεύουν, ως ακρίτες του Δυτικού Κόσμου. Είναι τιμή για όλους μας και για τον τόπο της καταγωγής του, η επίσκεψή του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρόκειται να παραθέσει επίσημο γεύμα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στα Καρδάμυλα ενώ ο Περιφερειάρχης πρόκειται να αναχωρήσει για τη Χίο σήμερα το απόγευμα.

 

Σχετικά Άρθρα