Χίος, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Μητσοτάκης: Δεχόμαστε ασύμμετρες ροές προσφύγων - Απάντηση σε Τσαβούσογλου

«Αυτοί που εργαλοποίησαν το προσφυγικό χρησιμοποιώντας τους κατατρεγμένους ως πιόνια για την επιδίωξη των δικών τους γεωπολιτικών στόχων ας είναι πιο προσεκτικοί. Xρειάζεται απ’ όλους νηφαλιότητα κι όχι ρητορικές εξάρσεις» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός
Τρί, 29/10/2019 - 19:57

«Η χώρα μου δέχεται ασύμμετρες ροές προσφύγων σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό της» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 4η Ευρωαραβική Σύνοδο στην Αθήνα. 

Απαντώντας δε στον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι γυρίζει μετά βίας τους μετανάστες στην Τουρκία ξεκαθάρισε ότι «το ελληνικό λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένο στην αποστολή της φύλαξης των συνόρων μας την οποία με αυτή την κυβέρνηση μας θα επιτελεί στο ακέραιο». 

Μια και μόνο χώρα δεν μπορεί να σηκώσει στους ώμους της τα προβλήματα τριών ηπείρων

«Αυτοί που εργαλοποίησαν το προσφυγικό χρησιμοποιώντας τους κατατρεγμένους ως πιόνια για την επιδίωξη των δικών τους γεωπολιτικών στόχων ας είναι πιο προσεκτικοί. Xρειάζεται απ’ όλους νηφαλιότητα κι όχι ρητορικές εξάρσεις» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι αμφισβητεί δεδομένα δεκαετιών και ότι εγείρει απαράδεκτες διεκδικήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και με τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο, καλώντας τη  να ακολουθήσει το δρόμο του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας.  

«Ελέγχουμε τα σύνορα μας, και φροντίζουμε για τους κυνηγημένους, όμως μια και μόνο χώρα δεν μπορεί να σηκώσει στους ώμους της τα προβλήματα τριών ηπείρων» επισήμανε. 

Ας είναι πιο προσεκτικοί αυτοί που εργαλοποίησαν το προσφυγικό χρησιμοποιώντας τους κατατρεγμένους ως πιόνια

«Χρειάζεται συντονισμός ευρωπαϊκών και αραβικών κρατών με σοβαρή ενίσχυση των χωρών προέλευσης και διέλευσης των προσφύγων για την καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης των μεταναστών… Πρέπει να σταματήσει το χυδαίο εμπόριο ελπίδας, χρειάζεται φύλαξη των συνόρων» τόνισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης. 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα «σύνθετο περιβάλλον» στο οποίο δοκιμάζονται η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός μαζί με την ετοιμότητα των κρατών να καταπολεμηθεί το οργανωμένο έγκλημα και να προστατευτούν τα εθνικά σύνορα. 

Στηρίζουμε, σημείωσε, τις προσπάθειες αυστηρότερου ελέγχου των μεταναστευτικών ροών που εκκινούν ή διέρχονται από χώρες του Αραβικού κόσμου όπως αποφάσισε και η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ Ελ Σέιχ τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Ο πρωθυπουργός θα δει σήμερα Τρίτη τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα που θα μιλήσει επίσης στη Σύνοδο. 

Πηγή: https://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Πέμ, 20/02/2020 - 17:52

Με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίος και γενικότερα το Βόρειο Αιγαίο ,προσδοκούσαν οι κάτοικοι μία διαφορετική προσέγγιση, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες .

Με την μεταναστευτική κρίση να παραμένει ενεργή γιατί ποτέ δεν έφυγε από τα νησιά, ήταν επόμενο να έρθει το διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Ποιός λοιπόν δεν θα χαιρόταν αν το νησί μας εξέλεγε Υπουργό και μάλιστα στο πιο καίριο κυβερνητικό πόστο;

Θα ήταν γνώστης των προβλημάτων που αφορούν στην νησιωτικότητα, στις ημιτελείς υποδομές ,στο κλίμα αποεπένδυσης που μαστίζει το Βόρειο Αιγαίο και στο μεταναστευτικό .

Λίγους μόλις μήνες μετά από την θριαμβευτική επικράτηση της Ν.Δ. η απογοήτευση δυστυχώς είναι έκδηλη παντού.

Οι χειρισμοί από κυβερνητικής πλευράς που εκφράζονται από τον Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής έχουν προκαλέσει κυριολεκτικά σοκ.

Ο επαναλαμβανόμενος ξύλινος λόγος, ο δήθεν διάλογος,η προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας, η κουτοπονηριά εξαιτίας έλλειψης σχεδίου, το μικροπολιτικάντικο μοίρασμα "αναπτυξιακών" θέσεων εργασίας ,η συνεχής απόκρυψη αριθμών όπως και η προπαγανδιστική ρητορική για τις ανοιχτόκλειστες Υπερδομές ακαθόριστης δυναμικότητας, αποσκοπούν στο επικοινωνιακό μέρος,μόνο για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τους νησιώτες; Ο ερχομός των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) για επιβολή του ''Μηταρακικού διαλόγου'' , δώρο του υπουργού στους συμπατριώτες( ; ) του.

Για τους ακρίτες των νησιών το μήνυμα της κυβέρνησης έχει πολύ απλή ερμηνεία :

''Κύριοι σας έχουμε ξεγραμμένους ! Αυτό που συμβαίνει ΜΟΝΟ σε εσάς, βολεύει πάρα πολλούς άλλους (υπόλοιπη Ελλάδα,Τουρκία !!, Ευρώπη) και για αυτό πρέπει να παραμείνει το πρόβλημα αποκλειστικά δικό σας . Δεν υπολογίζουμε ούτε τους εθνικούς κινδύνους και μάλιστα σε πονηρές εποχές.
Γι αυτό και σας επιτάσσουμε ''.

Επειδή η οργή για την κοροϊδία είναι έκδηλη και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί το τέλος του που το προγραμματίζουν άλλοι , επειδή κανείς δεν αποδέχεται ότι ο τόπος του είναι ξεγραμμένος, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έγινε κάτι μοναδικό, που οφείλεται στον "χιώτη" Υπουργό ''μας'':

Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, από διαφορετικές περιοχές, με διαφορετικές ιδεολογικές ή κομματικές προσεγγίσεις ,ΕΝΩΘΗΚΑΝ όπως ελάχιστες φορές συμβαίνει στην ιστορία ενός τόπου , για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή .

Νότη Μηταράκη σε ευχαριστούμε!

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ