Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος: "Το θέμα είναι λήξαν"

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 25/09/2021 - 06:59

Τέλος στην κρίση στις σχέσεις Αθήνας και Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία ξεκίνησε με αφορμή τα εγκαίνια του Σπιτιού της Τουρκίας, θέλησε να βάλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησαν επίσης ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

 

Πηγή: news247.gr

 

Σχετικά Άρθρα