Μόνιμη... αβεβαιότητα για τους συμβασιούχους στο Νοσοκομείο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 05/01/2023 - 14:24

 

Πάνω 100 είναι οι εργαζόμενοι, με διάφορες μορφές σύμβασης, στο Νοσοκομείο της Χίου, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το έργο τους αναγνωρίζεται ως τέτοιο, αλλά οι συμβάσεις τους παραμένουν ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα κάθε φορά που λήγουν να περνούν το μαρτύριο της αβεβαιότητας, αν θα ανανεωθούν ξανά.

Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννης Λαμπαδοχυτός, με αφορμή την εκ νέου ανανέωση των συμβάσεων επικουρικών για ένα χρόνο, αλλά και των εργαζομένων στη σίτιση και τη φύλαξη για 6 μήνες, επισημαίνοντας ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η ανανέωση των συμβάσεων 29 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που λήγουν τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για συμβασιούχους που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις 6 με 7 χρόνια, είπε ο κος Λαμπαδοχυτός, παραμένοντας σε καθεστώς ομηρίας.

"Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις στο νοσοκομείο της Χίου είναι τουλάχιστον το 40% του συνόλου των εργαζομένων. Χωρίς τους συμβασιούχους τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν", ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ που κατέκρινε τη συνεχιζόμενη πολιτική μόνιμων προσλήψεων με το σταγονόμετρο. 

Ειδικά για τους εργαζόμενους με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επεσήμανε ότι 7 χρόνια ανανεώνεται η σύμβασή τους, με το ίδιο μισθολόγιο, χωρίς να προσμετράται η προϋπηρεσία τους.

Ο κος Λαμπαδοχυτός μίλησε επίσης για το θέμα των υποστηρικτικών τμημάτων που έχουν δοθεί σε εργολάβου (πλυντήρια και καθαριότητα) και σημείωσε ότι σταδιακά και βάση του νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση απώτερος στόχος της είναι να περάσουν σε χέρια ιδιωτών κι άλλοι τομείς, κάνοντας ειδική αναφορά στο ΕΚΑΒ, τουλάχιστον για τις δευτερογενείς διακομιδές.

monimi._avevaiotita_gia_toys_symvasioyhoys_sto_nosokomeio

Σχετικά Άρθρα