Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Μόνιμος θεσμός το "Βοήθεια στο σπίτι"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
Πέμ, 04/10/2018 - 11:38

"Η υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για ενίσχυση και μονιμοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, με άμεσες προσλήψεις 3.000 μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη", εκτιμά σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

"Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους που χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά, έχουν δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό οι απαραίτητες πιστώσεις , ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και να αρθεί η χρόνια αδικία σε βάρος των εργαζομένων.

Παύει να κυριαρχεί η εργασιακή επισφάλεια βάζοντας οριστικό τέλος στο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι".

Αποτελούσε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής, και γίνεται πράξη, διασφαλίζοντας ότι κανένας στο μέλλον δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει το εργασιακό καθεστώς της μόνιμης, πλέον, σχέσης εργασίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου νοιαζόμαστε για την επιτυχία του προγράμματος, αλλά και την διασφάλιση των εργαζομένων, οι οποίοι τόσα χρόνια δούλεψαν σε αυτό. Η Επιτυχία του «Βοήθεια στο σπίτι», είναι ταυτόσημη με την συμμετοχή ανθρώπων που έχουν τη γνώση και την εμπειρία.

Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των εργαζόμενων που είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης επισφάλειας και ομηρείας που δημιούργησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους προς όφελος των συμπολιτών μας αλλά και των εργαζομένων.

Αγνοούμε τις παραφωνίες ολίγων που ταυτίζονται με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλλον προτιμούν την αβεβαιότητα, την εργασιακή επισφάλεια και την πολυετή ομηρία. Αποδεικνύεται ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό καθεστώς είναι ιδεολογική, ταξική και βαθιά πολιτική."

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 15:57

Με το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη συναντήθηκε ο Υπεύθυνος του Αθλητικού Συλλόγου Chios Karate Academy Γιάννης Τσαρούχας από κοινού με δασκάλους και μέλη του Σωματείου και τον ενημέρωσαν για το Διεθνές Σεμινάριο και Κύπελλο “International Seminar and Cup” το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμποχώρων με μεγάλη συμμετοχή από πολλές ελληνικές πόλεις αλλά και χώρες του εξωτερικού. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Τσαρούχα και τους αθλητές του Συλλόγου για την πρωτοβουλία και τόνισε πως ο Δήμος Χίου  σταθεί υποστηρικτής ενεργειών και πρωτοβουλιών με γνώμονα την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους.