Το... μπαλάκι στις αντιπολιτεύσεις για την χωροθέτηση δομής

"Συνεχίζουμε να διαφωνούμε για το Θόλο" δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου
Πέμ, 04/03/2021 - 14:24

Την κυβερνητική πρόθεση για την δημιουργία στην Χίο μιας μικρής δομής επαρκούς αριθμού ατόμων, επανέλαβε και σήμερα, μια μέρα μετά την επίσκεψη στο Μαξίμου, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.

Ο Δήμαρχος Χίου, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει το κλείσιμο των υφιστάμενων δομών στα νησιά και την δημιουργία νέων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι όσο εμείς ως Χίος δεν προτείνουμε χώρο για την δημιουργία μιας μικρής κλειστής δομής, εκχωρούμε στην κυβέρνηση το δικαίωμα να το πράξει», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει χειριστεί με επιτυχία το μεταναστευτικό αποσυμφορίζοντας το νησί».

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης τόνισε ότι δεν υπήρχε καμία «κρυφή ατζέντα» στην επίσκεψη στο Μαξίμου ενώ ερωτώμενος για το τι στάση θα κρατήσει η Δημοτική Αρχή απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία δομής στο Θόλο υπογράμμισε ότι «διαφωνούμε για το Θόλο και αυτό δεν έχει αλλάξει».

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι η απλή αναλογική στερεί από την δημοτική αρχή την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο υπογραμμίζοντας ότι «είναι πια ευθύνη των αντιπολιτεύσεων να αντιπροτείνουν χώρο για την νέα δομή».

Σχετικά Άρθρα