ΜΠΡΑΒΟ Ψαρά. Υπόγειοι κάδοι στο νησί

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/02/2021 - 14:57

O Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ανακοινώνει την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την «Προμήθεια και τοποθέτηση καινοτόμων υπόγειων συστημάτων για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων».

Με την 205.2/2021 απόφαση του Δ.Σ του Πράσινου Ταμείου η δράση εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Πρόκειται για προμήθεια εξοπλισμού και εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 200.260,00€, εκ των οποίων 40.052,00€ διατίθενται από ίδιους πόρους του δήμου μας.

Η δράση περιλαμβάνει την τοποθέτηση δίδυμων υπόγειων κάδων συλλογής οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε τρία σημεία των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού.

Πρόκειται για καινοτόμα συστήματα βυθιζόμενων κάδων τα οποία θα λειτουργούν με υδραυλικούς αυτοματισμούς. Τα απορρίμματα (μικτά και ανακυκλώσιμα) θα συμπιέζονται και θα συλλέγονται με τα υφιστάμενα οχήματα του δήμου μας.

Η δράση αυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος του δήμου μας, αφού βελτιώνεται σημαντικά η αισθητική στους χώρους συλλογής απορριμμάτων και εκμηδενίζονται οι επιφανειακοί ρύποι (οσμές, υγρά, στερεά απόβλητα).

Σχετικά Άρθρα