Μυρίζει... εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό μέχρι την Τετάρτη ο Κ. Μουτζούρης

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στο Ράδιο "ΑΛΗΘΕΙΑ"
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 16/01/2020 - 13:20
Ηχητικό απόσπασμα: 

Οδεύοντας προς το διήμερο κινητοποιήσεων στις 22 – 23 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με το πλαίσιο δράσης να έχει ήδη καθοριστεί και με την Περιφέρεια να στοχεύει στην αποστολή ηχηρού μηνύματος προς την Κυβέρνηση για την  διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού κατά τέτοιο τρόπο που θα αποσυμφορηθούν  τα νησιά, που σήμερα σηκώνουν τεράστιο βάρος, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Χωρίς να αναφερθεί σε ενδείξεις, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, μίλησε για… αισθήσεις λέγοντας: «η οσμή μου φτάνει μακριά».

Αναφορικά  με το πλαίσιο των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου αυτές επικεντρώνονται στα νησιά με κλείσιμο ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συγκεντρώσεις στις 12 το μεσημέρι.

Διήμερο θα είναι το λουκέτο (22 και 23 Ιανουαρίου) σε Περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες, ενώ την Πέμπτη Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι στα νησιά θα μεταβούν στην Αθήνα για να μεταφέρουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εσωτερικών και στα κόμματα της Βουλής, ενώ έχει ζητηθεί συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Τέλος με πιθανή ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου, οργανώνεται συγκέντρωση στην Αθήνα, ενεργοποιώντας τους νησιώτες της Αττικής αλλά και με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας κατοίκων και φορέων από τα νησιά.

Ο κος Μουτζούρης αναφέρθηκε, τέλος, και στην επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην υπουργοποίηση του Νότη Μηταράκη, την οποία και χαιρέτισε, θεωρώντας ότι μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή» στα ζητήματα όπως οι κλειστές δομές, παρόλο που στην παρούσα φάση οι θέσεις Περιφέρειας και Υπουργού διίστανται.  

Σχετικά Άρθρα