Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Ν. Μηταράκης: 100.000 μετανάστες στην Ελλάδα, δεδομένα κρούσματα. Τα τέσσερα μέτρα

Κυρ, 05/04/2020 - 18:22

Η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο κρουσμάτων του κορωνοϊού σε μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας, αλλά έχει λάβει μέτρα ήδη από το Φεβρουάριο για την αποφυγή ευρείας διασποράς, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. 

“Έχουμε 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε δομές ή διαμερίσματα είναι πολύ μεγάλος αριθμός, είναι μαθηματικό δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα” επισήμανε ο κ. Μηταράκης. 

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τέσσερα βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

1ον Οι νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων μετά την 1η Μαρτίου κρατούνται ξεχωριστά από τις παλιές δομές 
2ον Επιβλήθηκαν άμεσα περιορισμοί κυκλοφορίας στις δομές 
3ον Εγκαταστάθηκαν υγειονομικές μονάδες/ χώροι καραντίνας σε κάδε δομή 
4ον Υπάρχει διαρκής ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών για τα μέτρα που θα ληφθούν.

“Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κρούσματα όπου όπου υπάρξουν κρούσματα υπάρχει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης όπως στη Ριτσώνα και τη Μαλακάσα” τόνισε ο υπουργός. 

Στα νησιά που είναι ανοιχτές δομές υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, παραδέχθηκε, άλλα το αντιμετωπίζουμε με τα ειδικά μέτρα μιας που το σχέδιο για κλειστές δομές δεν τελεσφόρησε ακόμα.

Σημειώνεται ότι στην παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας μπήκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει έλεγχους και ιχνηλάτηση. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα για 14 μέρες, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας 53χρονος Αφγανός. 

Πηγή: skai.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 21:46

Από τον Αντιδήμαρχο Γ. Πατεριμό πήραμε την παρακάτω επιστολή: 

Από το πρωί έχω δώσει στους συλλόγους την παραίτηση μου για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να εξηγήσω.Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις οικογένειες ΑμεΑ που με στήριξαν στην πορεία μου στους συλλόγους Παγχιακό Σύλλογο και Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ. Θα συνεχίζω να  αγωνίζομαι για τα αυτονόητα δικαιώματα σας από όποια θέση κατέχω και κυρίως σαν πατέρας παιδιού ΑμεΑ .