Ν. Μηταράκης: Η συνεργασία μπορεί να έχει αποτελέσματα

Με αφορμή το νέο αίτημα στο ΥΠΕΣ του Δήμάρχου Χίου για αποκατάσταση ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα
Πέμ, 27/08/2015 - 16:07

Με αφορμή το νέο αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης, ύψους 1,26 εκ. ευρώ,   που κατέθεσε ο Δήμος Χίου για την  αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τον περασμένο χειμώνα, ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ κ. Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επαναφορά του αιτήματος από τον Δήμο Χίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την έκτακτη χρηματοδότηση του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν την περασμένη χειμερινή περίοδο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Βουλευτών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των αρμοδίων φορέων για την οποία κατά κόρον έχω μιλήσει και υποστηρίζω.

Με τη χθεσινή εξέλιξη δημιουργούνται πλέον οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την κάλυψη των απαραίτητων χρηματοδοτικών αναγκών του Δήμου (ύψους 1.260.000 Ευρώ) που θα συμβάλλουν στην οριστική αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν την περίοδο Νοέμβριος 2014 – Φεβρουάριος 2015. Επιβεβαιώνεται συνεπώς στην πράξη, ότι η συνεργασία, ο συντονισμός των προσπαθειών και η συνένωση των δυνάμεων είναι στόχοι εφικτοί και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν για τη Χίο και τους Χιώτες».

Δείτε το νέο αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Χίου εδώ >>, την αρχική αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων εδώ >> και την απάντηση των αρμόδιων Υπουργείων εδώ >>

Σχετικά Άρθρα